Abone Ol

Super Bowl Şampiyonu: Tampa Bay Buccaneers

Medyafaresi.com ABD Temsilcisi Ayşın Akyarlı Savatlı: 55. Super Bowl, Amerikan Futbol Ligi Şampiyonu Tampa Bay Buccaneers oldu. Yıldız oyuncu Tom Brady yeni rekorlara imza attı.

Super Bowl Şampiyonu: Tampa Bay Buccaneers

Ayşın Akyarlı Savatlı / Medyafaresi.com / New York

Bu yıl 55. Yıldönümünü kutlayan Amerikan Futbol Liginin (NFL) şampiyonu Tampa Bay Buccaneers takımı oldu. Rakibi Kansas City Chiefs takımını açık ara bir farkla, 31-9’luk skorla yenen Tampa Bay Buccaneers 18 yıl sonra şampiyonluğa yeniden kavuştu.

Tampa Bay takımının yıldız oyuncusu 43 yaşındaki Tom Brady, 7. Kez şampiyonluğu yaşayarak rekorunu kırdı. Tampa Bay ile ilk sezonu olan Brady, daha önce de New England Patriots ve Pittsburgh Steelers ile şampiyonluğu tatmıştı. Brady, beşinci kez Super Bowl’un en değerli oyuncusu seçilerek başka bir rekora daha kavuşmuş oldu.

Sezonun en iyi hücum takımı olan Kansas City Chief rakibine karşı sayı kazanmakta zorlandı. Takımın gözde oyuncusu ve maçın favorilerinden gösterilen Patrick Mahomes alışılmış performansını sergileyemedi. Kansas City ilk çeyrekten itibaren geride kaldı ve toparlayamadı. Buccaneers ilk çeyrekte 7-3, ilk yarı sonu 21-6 üçüncü çeyrekte ve maç sonunda 31-9’luk skor elde etti.

Tampa Bay Buccaneers takımı hem kendi sahaları Raymond James stadında şampiyona oynayan hem de şampiyonluğu kazanan ilk takım olarak tarihe geçtiler.

Tarihte ilk kez bir kadın hakem, Sarah Thomas, Super Bowl’da hakemlik yaptı.

Karşılaşma arasında sahne alan Kanadalı The Weeknd’in performansı genel olarak beğenilmedi.

Her yıl reklamları ile de konuşulan Super Bowl’da bu yıl için 30 saniyelik reklam yayınının bedeli 5 buçuk milyon dolar oldu. Coca Cola ve Pepsi gibi şirketler geçmiş yılların aksine bu yıl reklam vermediler. Bazı şirketler reklam vermek yerine bu yıl pandemiden zarar görenlere yardım yapacaklarını açıkladılar. Bu şirketlerden Budweiser pandemi nedeniyle kapalı kalan restoran ve barlara destek olacağını söyledi.

Bu yıl reklam veren şirketlerden öne çıkanlar T-Mobile, Huggies, Uber Eats, DoorDash, State Farm, Chipotle, Guinness, Sketchers, Doritos, Cheetos, Pringles, Logitech, Tide ve diğer bazı Amerikan markalarıydı. Reklamlarda oynayan bazı yıldızlar Matthew McConaughey, Cardi B, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Shaggy, Bruce Springsteen oldu.

En dikkat çeken reklam Amazon’un kişisel asistanı Alexa’ya ait reklamdı. Reklamda, Alexa’nın bir insan olarak hayali canlandırıldı. İnsana dönüşen Alexa’yı Black Panther ve Creed’in yıldızı, geçtiğimiz yıl yaşayan en seksi erkek seçilen oyuncu Micheal B. Jordan canlandırdı.

Kazanan takım Buccaneers’in oyuncuları sadece bu maç karşılığında 130 biner dolar kazandılar. Kaybeden Kansas City Chiefs’in oyuncuları ise 65 biner dolarla ödüllendirildiler.