Abone Ol

Sunucunun elbisesini kapatmak için hırka giydirdiler, ortalık karıştı!

ABD'de yerel bir televizyon kanalının hava durumu sunucusunun kıyafeti, ülke genelinde krize neden oldu. Önce kanalı izleyen Twitter kullanıcıları, sonrasında ise sosyal medya alemi sunucunun elbisesini ve kanalın elbiseye müdahalesini tartıştı.

Sunucunun elbisesini kapatmak için hırka giydirdiler, ortalık karıştı!

Los Angeles'ta yayın yapan televizyon kanallarından KTLA'in tanınmış sunucusu Liberte Chan'in dün sabah 8 bülteninde ekrana çıkarken giydiği payetli, askılı elbise büyük bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Chan, bülteni sunarken bir anda ekranda bir erkek eli ve gri bir hırka göründü. Chan,sabah bülteni sunucusu Chris Burrous'a dönerek, "Neler oluyor? Bunu giymemi mi istiyorsun? Neden? Hava soğuk diye mi?" diye sordu.

Karşılığında Burrous, izleyicilerden çok fazla e-posta aldıklarını, Chan'in üzerindeki giysiye çok tepki geldiğini söyledi.

Chan bu açıklama kendisini şaşırtmasına ve üzmesine rağmen, "Tamam" deyip hırkayı giydi. Sonra da "Şimdi de kütüphaneci gibi görünüyorum" deyip durumundan şikayet etti. Burrous, Chan'in şikayetini, "Oldu oldu, partiye giden kütüphaneci gibi oldun" şeklinde bir espriyle geçiştirmeye çalışarak, "Bu sabah herkes kıyafetinle ilgili yorum yapıyor" dedi.

TWITTER KULLANICILARI MÜDAHALEYE TEPKİ GÖSTERDİ
Seyircilerden özür dileyen Chan, asıl giymeyi planladığı elbisesinde bir sorun olduğunu, o yüzden payetli elbiseyi giymek zorunda kaldığını ekran başındakilere açıklarken,Twitter kullanıcıları müdahaleye sert tepki gösterdi.

Birçok kullanıcı, genç sunucunun işini yaparken daha kapalı giyinmek zorunda bırakılmasını eleştirirken, bunun Chan'in aşağılanması anlamına geldiğine vurgu yaptı.

Bir kullanıcı, "Ne kadar aşağılandığını görebiliyordunuz. Elbisesinde sorun yoktu. Ben onun yerinde olsam yayından çeker giderdim" dedi.

Sunucunun elbisesini kapatmak için hırka giydirdiler, ortalık karıştı! - Resim: 1

Bir başka kullanıcı ise aynı kanalda 2012 yılında yaşanan bir olayın ekran görüntüsünü paylaştı. O dönemde, erkek hava durumu sunucusunun ekrana yanında iç çamaşırlı iki modelle çıktığını hatırlatan kullanıcı "Çifte standart" yorumunu yaptı.

Kendi sunucusunun yanında durmadığı için KTLA ve iş arkadaşına destek çıkmadığı için sunucu Chris Burrous da eleştirilerden paylarını aldı. Özellikle Burrous'ın hareketininkadın düşmanlığı olduğu savunan bir kullanıcı, "Yaptığının savunulacak hiçbir tarafı yok" dedi.

Burrous, gelen eleştirilere Twitter'dan yanıt verirken, "Seyircilerimizin yarısı elbiseye bayıldı, yarısı elbiseden nefret etti. Biz de bir orta yol bulduk. Kimseyi utandırmaya çalışmadım, sadece şakalaşıyorduk. Yakın arkadaşlar böyle şakalaşırlar. Birilerini rahatsız ettiysem özür dilerim, biz güzel zaman geçirdik" yazdı.

Kullanıcıların tepkilerinin devamı üzerine geri adım atan Burrous, "Özür dilerim. Durumun nasıl göründüğünü anlayabiliyorum. Umarım bana bir şans daha verebilirsiniz" dedi.

Kanal yetkilileri de yayın sırasında gelen elbiseyle ilgili negatif e-postaların bir kısmını yayınladı.