Abone Ol

Süleymancılar için yeni FETÖ uyarısı!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı tarikatlar araştırmasında, Süleymancılar Cemaati'ne özel bir bölüm ayrıldı. Aydınlık Gazetesi'nin yayınladığı araştırmada yeni bir FETÖ ile karşılaşılmaması için cemaate karşı önlem alınması gerektiği belirtildi

Süleymancılar için yeni FETÖ uyarısı!

Aydınlık Gazetesi, Diyanet İşleri Başkanlığının tarikatlara ilişkin değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda birbirinden çarpıcı tespitler yer alırken, Süleymancılar cemaatine yönelik önemli uyarılarda bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gizli tarikat raporunda, özellikle Süleymancıların ‘ciddiye alınması’ gerektiği belirtildi.

Raporda Süleymancılarla ilgili şu değerlendirme yapıldı:

"Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur."

SÜLEYMANCILAR KİMDİR?

Süleyman Hilmi Tunahan’ın (1888-1959) öncülüğünde ortaya çıktığı için ona izafeten “Süleymancılık” olarak bilinir.

ÖNE ÇIKAN GÖRÜŞLERİ:

Nakşî geleneğin içinde filizlenmekle birlikte kendilerini bir tarikat olarak nitelemeyen oluşumun son derece içe kapalı yapısı nedeniyle görüşlerini sağlıklı bir şekilde tespit edebilme imkânı pek bulunmamaktadır. Yayın organları olan “Yedi Kıta” dergisi “Tarih, İnsan ve Hayat” dergisi aktüel içerikli olup, cemaatin kendine özgü görüşlerini yansıtan bilgilere buralarda rastlanmamaktadır.

FAALİYETLERİ:

Cemaatin faaliyetleri günümüzde orta ve yükseköğretim öğrencileri için yurtlar, Süleymaniye Özel Eğitim Kurumları ve Kur’an kurslarıyla devam etmektedir. Yurt, kurs ve okulların finansmanı, sahip oldukları çok sayıdaki holding ve halktan toplanan yardımlarla karşılanmaktadır.

KAYNAK YAYINLARI KİTAPLAŞTIRDI

Diğer yandan, Diyanet'in bu raporu ayrıca, Aydınlık gazetesine bağlı Kaynak Yayınları tarafından "Diyanet’in Gizli Tarikatlar Raporu" ismi ile kitaplaştırıldı.