Abone Ol

Süleyman Soylu'dan MHP'yi Üzecek Hamle

Erol Mütercimler, Gül’ün istifasının ardından göreve getirilen Bekir Bozdağ’ın İçişleri Bakanı Soylu’nun tavsiyesi olduğunu iddia etti.

Süleyman Soylu'dan MHP'yi Üzecek Hamle

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Erol Mütercimler, Abdülhamit Gül’ün istifasının ardından göreve getirilen Bekir Bozdağ’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tavsiyesi üzerine Adalet Bakanlığı’na atandığını iddia etti.

Süleyman Soylu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert sözlerle eleştirdiği Bekir Bozdağ'ı Adalet Bakanı yaptırması iddiaları Cumhur İttifakı'nda çatlak olarak yorumlandı. Bahçeli, Süleyman Soylu ile ilgili yapılan tüm eleştirilere sert bir şekilde cevap vererek Soylu'yu desteklediğini açık açık ilan etmişti.

Soylu'nun uygulamaları ciddi biçimde herkesi rahatsız ediyor, muhalefeti de iktidarı da. Soylu'dan memnun olan Tayyip Bey'in kendisi ve MHP olduğunu belirten Mütercimler, "Yargıda 'İstanbul Grubu' diye bilinen cemaatçi bir yapı, kendi başına hareket ediyor diye sürekli bir kuşku her zaman için konuşuluyor idi" diyerek şöyle devam etti:

"Şimdi Abdülhamit Gül Bey'in istifasıyla bu grup daha rahat edebilecek. Az evvel ifade edebileceğim bir kuş ismiyle adlandırılan bir grubun da çok ciddi bir aktör olarak yer alacağını göreceğiz. Uzun sözün kısası rahat hareket edecekler"