Abone Ol

Süleyman Dilbirliği kimdir nereli Kore Savaşı kızı kurtaran astsubay

Süleyman Dilbirliği kimdir aslen nereli kaç yaşında? Ayla filmiyle yeniden gündeme gelen Süleyman Dilbiriği yoğun bakıma alındı peki son durumu ne? Süleyman Dilbirliği'nin hikayesi ne Kore'de ne yaptı?

Süleyman Dilbirliği kimdir nereli Kore Savaşı kızı kurtaran astsubay

TÜRKİYE'nin Oscar'a aday olan filmi Ayla'da kendisinden esinlenilen Süleyman Dilbirliği yoğun bakıma alındı. Herkesin merak ettiği isim olan Süleyman Dilbiriliği'nin özel hayatı ve biyografisine yakından bakalım.

Süleyman Dilbirliği Ayla filmiyle yeniden gündeme geldi. Kore Savaşı'nda Eunja isimli küçük bir kızı kurtaran ve 15 ay boyunca ona bakan Süleyman Dilbirliği, yaşadığı hikaye ile herkesi ağlattı.

Süleyman Dilbirliği kimdir nereli Kore Savaşı kızı kurtaran astsubay - Resim: 1

YOĞUN BAKIM TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Türkiye’den Kore’ye 1950 yılında giden askerler arasında olan ve küçük bir kız çocuğuna savaş sırasında hem anne hem baba olan Süleyman Amca’nın hikayesi filmi izleyen herkesi kendisine hayran bıraktı. İyiliğiyle ve küçücük bir kız çocuğu için kendi hayatından bile vazgeçtiği hayat hikayesiyle tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan Süleyman Amca, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.

Süleyman Dilbirliği ile yıllar önce hayatını kurtardığı Eunja ile galada bir araya geldi. İzleyenlerin göz yaşlarını tutamadığı galada yıllar sonra birbirlerini gören Dilbirliği ile Eunja herkesi duygulandırdı.