Abone Ol

Suikastçılar o 5 odayı nasıl bildi?

Mete Yarar, katıldığı bir televizyon programında anlattı: “Marmaris’e giden suikast timi 2 bin oda içinde 5’inin kapısını kırıyor. Orada da Erdoğan’ı koruyan polisler kalıyor. 2 bin oda içinde 5 odayı nasıl bildiler?”

Suikastçılar o 5 odayı nasıl bildi?

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu. 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Yarar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe gecesi İstanbul ve Ankara'da olsaydı F-16'larla çoktan vurulmuştu” dedi.

Yarar şunları söyledi: “Diyorlar ki Marmaris'e giden suikast timi acemi, otelin yerini sormuşlar falan. Otelin olduğu yer 1000 dönümlük arazi. Bu otelde 2 bin oda var. Sayın Cumhurbaşkanı aslında buraya gitmeyi planlamıyor. Müsaade aldığımda neden değiştiğini yazacağım. Buraya gitme kararı yarım saatte alınıyor. Güvenlik amaçlı da değil. Planlı bir tatil değil. Başka bir şey daha ilginç. Yanına ekibinden çok az kişiyi alıyor.

Yaverlerini hiç almıyor. Otelde de kalmıyor burada. İçinde kaldığı yeri bulamıyorlar. Oteldekiler bile bilmiyor nerede kaldığını. 4 gün boyunca nerede kaldığını bilmiyorlar. Gittim bölgeyi gördüm. Adamlar doğru yere inmişler. Otelin hemen yanında otopark var. İlk helikopter oraya tozluk alan olduğu için inemiyor. Biraz daha ileri gidip mısır tarlasının üzerine halatlarla indiriyor. Bir diğer helikopter sahile indiriyor. 3 noktadan otele girmeye çalışıyorlar. Resepsiyondan girmiyorlar içeriye. Hepsi sahilde buluşuyor. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yer sahilden hemen ileride. Sahilden yürüyerek gidiyorlar. 2 bin odanın içindeki 5 odanın kapısı kırılıyor. Polislerin kaldığı odalar onlar da. 1000 dönüm arazi içerisinde hiç kaybolmamış bu suikast timi. En kısa yoldan gitmişler, 2 bin oda içinde polislerin kaldığı 5 tane odaya gitmişler. 1 polis şehit oldu, geri kalanlara da işkence yapmışlar. O polisler yoğun bakımda. Sabaha karşı çekilip bölgeden çıkıp gidiyorlar.

2 bin odada nasıl 5 tane odada kaldıklarını buldunuz? En kısa yolu nasıl bildiniz? Buradan ne çıkartıyorum? Muhtemelen misafir olarak kabul ettiği kişilerden bir tanesinin korumasından suikastçilere istihbarat gidiyor.”