Abone Ol

Striptiz gerçekten tahrik eder mi??? Striptiz sanat mı, dans mı, yoksa değil mi???

Doğa Bekleriz, Asuman Krause ve Ece Gürsel'in striptiz savaşı yeni bir tartışma başlattı: Striptiz dans mı değil mi???

Striptiz gerçekten tahrik eder mi??? Striptiz sanat mı, dans mı, yoksa...

Tuhaf skandallarıyla gündeme gelen manken Doğa Bekeriz yeni bir tartışma başlattı. Katıldığı dans yarışmasının istenilen reytingi alması için canlı yayında striptiz yapacağını söyledi ve bir kaç gün sonra bunu gerçekleştirdi de.

Ardından meslektaşı Asuman Kruse "Ben ondan iyisini yaparım" dedi ve bir hafta sonra o da hünerlerini gösterdi.

En son Ece Gürsel 'Ben bu işi ikisinden de iyi yaparım' deyince yeni bir tartışma başladı: Striptiz erotik bir dans mı, yoksa erotik gösteri mi ?


İngilizce strip (soyunmak ) ve tease (tahrik etmek) kelimelerinin biraraya gelmesiyle oluşan striptease kelimesi soyunarak tahriketmek anlamına gliyor.

Türkiye'de ve tabii pek çok başka yerde erotik bir gösteri olarak algılansa da İngiltere, Fransa gibi ülkelerde spor salonlarında sadece keyifli bir spor olarak kabul ediliyor. Ama bazı kadınlar burda aldıkları dersleri eşlerine ya da sevgililerine daha seksi görünmek için de kullanıyorlar.

Aslına baklırsa Türkiye'nin de profesyonel bir striptizcisi var. 11 yıldır bu işi yapan Nur Su. Uzun süre gece kulüplerinde bu tür gösteriler yapan Su, artık özel dersler veriyor.

Striptizin bir dans olup olmadığı eğer danssa ne tür bir dans olduğu daha uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.

Ama son günlerde striptiz denilince akla gelen ilk isim ülkemize de gelen ve kadeh içinde yaptığı gösterisiyle nefesleri kesen Dita Von Teese.

Striptiz denilince Kim Bainger'ın Dokuz Buçuk Hafta filmindeki striptiz sahnesini de Demi Moore'un rol aldığı Striptiz filmini de hatırlamamak mümkün değil.

Medyafaresinden meraklısına notlar:
■ En iyi 10 striptiz şarkısı: Eğer günün birinde eşinize ya da sevgilinize böyle özel bir gösteri yapmak isterseniz seçmeniz gereken en iyi 10 parça şunlar:
 1-You Can Leave Your Hat On (Tom Jones)
 2-Justify My Love (Madonna)
 3-Hot In Here (Nelly)
 4-Dirty Diana (Michael Jackson)
 5-She's Always In My Hair (D'Angelo)
 6-Closer (Nine Inch Nails)
 7-Buttons (Pussycat Dolls)
 8-Baby One More Time (Britney Spears)
 9-Eyes Without A Face (Billy Idol)
10-Cream (Prince)

İşte İlhan Uçkan'ın "Aşk Oyunu Nasıl Oynanır?" kitabından striptiz kuralları: 

■ STRİPTİZİN 10 ALTIN KURALI

1- Beklenmedik bir anda, kostümünüzü kuşanmış bir vaziyette usulca içeriye süzülün.

2- Tam görünmeyin. Sadece bir baştan çıkarma oyununun başladığını fark ettirin.

3- İçeriye girdikten sonra bir elinizle bir yere yaslanın. Diğer eliniz kalçanızda, en seksi pozunuzu verin.

4- Diğer elinizi duvardan okşar gibi çekerken, kalçanızı iyice kavrayıp hafifçe dansınıza başlayın. İşin püf noktası, elinizin her hareketinde, 'O'na dokunduğunuz' hissini yaratmaktır.

5- Son derece yavaş hareketlerle, sanki çözmekte zorlanıyormuş gibi yaparak gömleğinizin düğmelerini çözün. Bir düğmeyi kolay açmışken, diğeri açılmıyormuş gibi yapın. Partnerinizin nefesinin daraldığını fark edeceksiniz.

6- Birden hızlanın ve gömleğinizi tek hamlede çıkartıp bir kenara atın.

7- Kostümünüzde bir kravat kullanmanız isabetli olacaktır. Birlikte olduğunuz erkeğe ait kravatla yapacağınız her hareket, karşınızdaki erkeği soymakla ilgili onda çağrışımlara neden olacaktır.

8- Sıra eteğinizde... Gömleğin düğmeleriyle yaptığınız oyunun başka bir versiyonunu eteğinizle yapın. Sonra bir çırpıda çıkarıp, tek bir ayak hareketiyle onu da fırlatın.

9- Bir bustiyer ya da bir sutyen, çıplaklık anının yaklaştığını haber verir. Mutlaka arkanız dönükken çıkarın ki, önünüzü dönme anınız merakla beklensin. Yine tek bir hareketle çıkarıp atın.

10- Sıra son 'küçük giysinize' geldiğinde partnerinizden uzaklaşın. Dans eder gibi çamaşırınızı bir çıkartın, bir giyin. Arkanız dönük olsun! Çamaşırınızı çıkardığınız anda odadan kaçın.. Yakalanmayın !