Abone Ol

Steve Jobs'un ölümündeki büyük sır! Bu yüzden mi öldü?

21'inci yüzyılın en önemli isimlerinden Steve Jobs, pankreas kanserine bağlı komplikasyonlardan dolayı mı öldü?

Steve Jobs'un ölümündeki büyük sır! Bu yüzden mi öldü?

Jobs’ın kanserle mücadelesi uzun yıllara dayanıyor. 2004 yılında ameliyat oldu ve 2009’da da karaciğer nakli yapıldı. Ağustos ayında, Apple CEO’luğundan tamamen ayrılana kadar üç defa hastalığı nedeniyle görevine ara verdi.

STEVE JOBS HAYATINI KAYBETTİ

Jobs’ın hastalığı ilk olarak sekiz yıl önce duyuldu. Ancak Jobs’ın hastalığını "özel bir mesele" olarak değerlendirmesinden dolayı uzun bir süre gizli tuttuğu ortaya çıktı.
Doktorlar ve sağlık uzmanları, Jobs’ın hastalığının tedavi edilme şansı yüksek bir kanser türü olmasına rağmen alternatif tedavi yöntemlerini denemesinin yarattığı gecikmeden dolayı ilerlediği görüşünde.

Dünyayı değiştiren adam... Steve Jobs kimdir?

DOKUZ AY ALTERNATİF YÖNTEMLER DENEDİ

Dünyayı değiştiren adam, kanserle mücadelesinde başlarda özel bir diyet ve tamamen doğal tedaviler kullandı. Dokuz aylık tedavi sürecinde sonuç alınamayınca modern tıbbın yöntemlerine geçiş yapıldı.

Ancak ne yazık ki geç kalınmıştı. Doktorlar, bu dokuz ay içerisinde kanserin gerilemek bir yana ilerlemiş olduğuna vurgu yapıyor.

Bununla birlikte alternatif tıp savunucuları da Jobs’ın kemoterapi ve radyoterapi yüzünden kısa sürede hayatını kaybettiğini savunuyor.

ERKEN TEŞHİSLE TEDAVİ EDİLEBİLİRDİ

Jobs, kanser konusunda oldukça şanslıydı. Pankreas kanseri, en ölümcül türlerden biri olarak tanınıyor. Ayrıca agresif yapısıyla biliniyor.

Ancak Jobs’ta tespit edilen kanser, "nöroendokrin" olarak bilinen bir tümörden kaynaklanıyordu. Bu türde erken teşhis edilmesi halinde tedavi oranı çok yüksek.

Jobs’ın pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden ünlü oyuncu Patrick Swayze’nin de tedavi olduğu kliniğe, Şubat ayında yattığı bildirilmişti. Jobs’ın burada kemoterapi tedavisi olduğu öne sürüldü.

SON GÜNLERİNDE ÇOK ZAYIFLAMIŞTI

Hatta kısa bir süre önce Jobs’ın son fotoğrafı olduğu öne sürülen görüntüler dünya basınında yankı buldu. Bu fotoğraflarda Jobs, oldukça zayıflamış ve yanında birinin desteğiyle ayakta dururken görülüyordu.

Nedeni ne olursa olsun iletişim alışkanlıklarını ve dolayısıyla da dünyayı değiştiren adam Steve Jobs, 56 yaşında hayatını kaybetti. Geriye ise milyonlarca insanın her gün kullandığı ürünler kaldı