Abone Ol

Stephen King'in ilham kaynağı palyaço seri katil: John Wayne Gacy

Lara Sili/ Medyafaresi.com Dış haberler: Stephen King'in It adlı romanının ilham kaynağı John Wayne Gacy olabilir. John Wayne Gacy bir palyaçoydu ve 33 erkek çocuğunu öldürdü.

Stephen King'in ilham kaynağı palyaço seri katil: John Wayne Gacy

Stephen King It adlı romanını yazmadan yıllar önce gerçek bir palyaço şeklinde giyinmiş bir seri katil yaşadı.

 John Wayne Gacy adlı adam yarı zamanlı bir palyaço olarak çalışıyordu. John Wayne Gacy 1972-1978 yılları arasında 33 erkek çocuğunu öldürdü.

John Wayne Gacy'nin takma adı ise İllinois Katili oldu.

Stephen King'in ilham kaynağı palyaço seri katil: John Wayne Gacy - Resim: 1

John Wayne Gacy vakıfların bağış toplama etkinliklerinde palyaço olarak çalışıyordu ve çoğu işini bir ücret talep etmeden ücretsiz bir şekilde yapıyordu. John Wayne Gacy'i tanıyanlar onun bir seri katil olduğunu duyunca çok şaşırdı. Çünkü John Wayne'ni tanıyan insanlar onu hayırsever bir insan olarak tanıyordu.

John Wayne Gacy 1942 yılında doğdu. John Wayne Gacy alkolik ve istismarcı babası tarafından büyütüldü. İllonois katili ilk suçu 1949 yılında kendi yaşlarında olan bir kızı kendisiyle cinsel ilişkiye girmesi için zorlamak oldu.

John Wayne Gacy yaş aldıkça suçları da büyüdü. Illonois katili bir sürü farklı işte çalıştı fakat asla vazgeçemediği bir işi vardı o işi ise yarı zamanlı bir palyaço olmasıydı.

Stephen King'in ilham kaynağı palyaço seri katil: John Wayne Gacy - Resim: 2

Illonois katili kurbanlarına bir deneye katılırlarsa ise 50 dolar vereceğini söyleyerek kandırırdı ve sonra onları öldürürdü. John Wayne Gacy kurbanlarını yakaladıktan sonra onları bir yere kelepçeler ve tecavüz ederdi.

Gacy daha sonra erkek kurbanları ip ile boğarak öldürmeye başladı ve bu öldürme şekline "ip numarası" adını verdi.

John Wayne Gacy 6 yıl sonucunda yakalandı. Illonois katili 14 yıl hapishanede tutulduktan sonra bir iğne ile idam edildi.

Stephen King'in ise It adlı romanını John Wayne Gacy'den ilham alarak yazdığı düşünülmekte.