Abone Ol

Star TV'nin Zuhal Topal'ı gönderme nedeni belli oldu

Star TV kanalda evlilik programı yapan Zuhal Topal'la yollarını neden ayırdı.

Star TV'nin Zuhal Topal'ı gönderme nedeni belli oldu

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu Star TV ile Zuhal Topal'ın yolları ayırmasnının perde arkasını yazdı.

İşte Eyüboğlu'nun yazısı şöyle:

STAR TV, ZUHAL TOPAL’LA YOLLARINI NİYE AYIRDI?

RTÜK’ün kararlı tavrı üzerine ATV, star TV ve Show TV’nin format değişikliğine gittiğini daha önce yazdım. Artı Film, Star TV’ye Zuhal Topal’la ‘Bir Dilek Tut’ adlı yeni bir program yapacaktı. Geçtiğimiz sezon Artı Film’den ayda 350 bin TL alan Zuhal Topal’a yapım şirketi, “Star TV, RTÜK’ün programa yazdığı 1 milyon 380 bin TL. cezayı bizden kesti. Sözleşmemiz uyarınca biz, payına düşen 690 bin TL’yi senden kesmeyelim, sen de bizden zam isteme” dedi.

Teklifi kabul etmeyen Topal, zam isteyince taraflar aylık 500 bin TL’ye anlaştı.

Topal, Star TV’nin yeni yayın dönemi tanıtım çekimlerine katıldıktan kısa bir süre sonra kanal, ‘Bir Dilek Tut’tan vazgeçip ‘Balçiçek İlter’le Olay Yeri’ adlı programı tercih etti. Star TV sitesinde, “Zuhal Topal’la farklı formatlar üzerinde çalışıyoruz” açıklaması yayınladı. Ancak Topal’ın, kanala İlter’le yeni bir program yapan şirketle davalık olması söz konusu.

İZDİVAÇLARDAN SONRA ‘BARIŞTIRMA’YA YASAK!

‘İzdivaçlar için KHK hazırlığı’ yazımdan bu yana defalarca altını çizerek vurguladım, RTÜK evlilik programlarını bitirmeye kararlı diye... Çünkü RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, bizzat kendi açıkladı, ceza yaza yaza da olsa izdivaçları bitireceklerini...

Buna rağmen TV dünyasında ölümü şaka sananlar vardı, ama ne yazdıysam, o oldu.

RTÜK yöneticileri TV temsilcilerine, “Sadece izdivaçları değil, bu programlarla özdeşleşenleri de ekranlarda istemiyoruz” dedi. İzdivaçların yerine başlatılan ilk ‘Barıştırma’ programıyla ‘gelenin gideni arattığı’ ortaya çıkınca RTÜK üyeleri, bir kez daha müdahil oldu duruma ve TV yöneticilerine şunları söyledi: “Türk örf ve adetleri, aile değerleriyle örtüşmeyen, çocukların ruhsal gelişimini olumsuz etkileyecek barıştırma konseptli yapımlarla, özel hayatların ekranlarda deşifre edilmesini de istemiyoruz. Sözlü uyarı yetmezse, yazılı tebligat yaparız.”

O yüzden Seda Akgül’ün FOX’ta başladığı ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ bitti. Akgül, FOX’ta ‘Her Şey Gerçek’i sunacak.