Abone Ol

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner'den televizyonun geleceğine dair öngörüler

Bugün başlayan ve 30 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olan Uluslarası İstanbul Film Ve Televizyon forum ve fuarı sektörün önde gelen isimlerini ağırlıyor. Star Tv Genel Müdürü Ömer Özgüner'in sektöre dair açıklamaları dikkat çekti.

Ömer Özgüner'den televizyonun geleceğine dair öngörüler

Açılış gününde Televizyonun Geleceği / Yeni İş Modelleri konulu panelin konuşmacıları arasında yer alan Star Tv Genel Müdürü Ömer Özgüner sektöre dair açıklamaları ile dikkat çekti.

Özgüner, dijitalin öneminin günden güne arttığının altını çizerek “Bizim grubumuzda Puhutv var, bundan 7-8 yıl önce internet dizisi yapalım diye konuşulduğunda garipsenirdi, şimdilerde ise çok hızlı bir şekilde dijitale doğru giden bir süreç yaşanıyor” diyerek konuşmasında ilk konuyu dijitale verdi.

Dijitalin önemi kadar, TV içeriklerinin kolay ulaşılabilirliliğinin ve TV izleme kültürünün başkalaştığı ve hayatın içerisine yayıldığını vurgulayan Özgüner “Tv artık evin içinde değil, arabada, hayatın içinde her yerde izlenebiliyor. Biz küçükken Kaçak dizisi yayınlanırken sokakta kimse olmazdı, şimdi kimse 20.00'de eve gideyim de dizimi izleyeyim demiyor. İstediğin zaman, istediğin şekilde izleme lüksün var artık” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de tüketiciler tarafından yeni türlerin talep gördüğünü, farklı platformlarda herkesin izleyeceği bir içerik zenginliğinin olduğunu belirten Özgüner, dijitalin bu anlamda pek çok engeli kaldırdığına da değinmeden geçmedi.

“Dünyada ikinci ekrana doğru hızlı bir yönelim var.”

Özgüner, düşüncelerini “Dijital dünya ve kitlesel medya birlikte yürümeli, ana akım medya önemli, digital de bunu destekleyici bir enstrüman. Ana akım medyada yaşadığınız zorlukları dijitalde yaşamıyorsunuz. Tv için 130 dakika dizi çekiyorsunuz, dijital ise daha kısa, her şeyi yayınlayabiliyorsunuz. Ana akım medya 10/15 yıl kadar devam eder, popülerliğini sürdürür. Büyük ekran ayakta kalacaktır. Dijital de evrilerek yükselişini sürdürecek, bu konuda Türkiye’de yükselen bir rekabet var, bunun çıkış yolu kendi internet sitemizde, Youtube kanalımızda duran özel olarak iletilen içerikler” şeklinde özetledi.

Konuşmasında Türk dizilerinin dünyadaki durumunu da değerlendiren Özgüner, “Türkiye'nin yurt dışı dizi satışları çok iyi, dijital ile birlikte bunun ekonomik olarak karşılığı da olacaktır” şeklinde açıkladı.