Abone Ol

Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Albayrak: Gazete kapanıyor yarın son sayımız

Türkmedya grubu küçülmeye gidiyor. Star, Akşam, Güneş gazeteleri ile 24 TV ve 360 TV'yi bünyesinde bulunduran Türkmedya'ya ait iki gazete kapatıldı.

Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Albayrak: Gazete kapanıyor yarın son sayımız

TürkMedya bünyesindeki Star ve Güneş gazeteleri kapatıldı. Güneş, Akşam gazetesinin içinde bir ek olarak devam edecek.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, T24'e yaptığı açıklamada gazetenin yarın (31 Aralık 2019) son kez basılacağını söyledi.

Star, Akşam, Güneş gazeteleri ile 24 TV ve 360 TV'yi bünyesinde bulunduran TürkMedya'ya ait iki gazete kapatıldı. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iki gazetede pek çok isimle yollar ayrılmış,  Star Matbaası ve Akşam Life eki kapatılmıştı.

Bugün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 3,5 ay kaldığı Pınarhisar Cezaevi'nde kendisiyle birlikte yatan Hasan Yeşildağ'ın son sahibi olduğu Türkmedya grubuna ait Star gazetesinin kapatıldığı, Güneş gazetesinin ise Akşam gazetesinin eki olarak varlığını sürdüreceği haberleri gündeme geldi.

Konuyla ilgili olarak T24'ün haberine göre Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Star'ın yarın son kez basılacağını, bundan sonraki yayın hayatına nasıl devam edeceğine dair bilgilerin yarınki gazetede yer alacağını söyledi. Star gazetesinin internetteki yayınlarını sürdüreceği belirtiliyor.

Kurucusu Uzanlar'dı

1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı. 2006’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın Ethem Sancak’a satılan gazete, daha sonra Hasan Yeşildağ tarafından alındı. Gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.
 T24