Abone Ol

Squid Game Yarışması; Yarışmacılar Donma Tehlikesi Geçirdi

Netflix'in popüler Kore dizisi Squid Game'in gerçek hayat uyarlamasında birçok yarışmacı donma tehlikesi geçirdi. Bayılan yarışmacılar sedyelerle dışarı çıkarılırken, bir yarışmacı stüdyoda karşı karşıya kaldıkları manzarayı 'savaş alanına' benzetti.

Squid Game Yarışması; Yarışmacılar Donma Tehlikesi Geçirdi

'Squid Game: The Challenge' isimli yarışmada tam 456 kişi, yüklü miktarda 3.8 milyon sterlin para ödülünün sahibi olabilmek için mücadele edecek. Yarışmada kurulan oyunlarda kaybedenlerin 'hayati tehlikesi' bulunmayacak basına kapalı yapılan ve gizli tutulan çekimlerin ilk bölümünde stüdyonun bir anda -3'e düşmesiyle birlikte birçok kişi 'hipotermi' tehlikesi geçirdi.

Olay, dizideki ilk oyun olan 'Yeşil Işık-Kırmızı Işık' isimli mücadele sırasında gerçekleşti.

Bir yarışmacı; derecelerin düşmesiyle birlikte birçok kişinin donma riskine rağmen yarışma alanını terk etmediğini; para ödülü için 30 dakika boyunca ayakta durduğunu söyledi.

"İnsanlar milyoner olma düşüncesiyle geldi ama gözyaşları içinde ayrıldılar" diyen yarışmacı, birçok kişinin bir süre sonra yere düşmeye başladığını ve sağlık görevlileri tarafından sedyelerle dışarı çıkarıldığını aktardı.

Yarışmacı, "Savaş alanı gibiydi. Biz hiçbir şey söyleyemiyorduk çünkü konuşursak oyun alanından çıkartılırdık. Bazı insanlar soğuktan ayaklarını dahi hareket ettiremiyordu."