Abone Ol

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Sputnik Türkiye'nin Ankara ofisinden 3 gazetecinin gözaltına alınmasının ardından Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe de gözaltına alındı.

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Sputnik Türkiye, Boztepe'nin gözaltına alındığını duyurdu.

Boztepe'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Simonyan: Türkiye, ne bu?

Russia Today (RT) ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margariya Simonyan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polis İstanbul’daki ofisimize geldi. Bir çalışanımız daha gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Evlerine saldırılan üç çalışanın da dün akşamdan beri Ankara’da polisin gözetiminde olduğunu belirten Simonyan, “Türkiye, ne bu?” diye sordu.

Ne olmuştu?

Ankara'da, saat 22.30 civarında, Sputnik'in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi oldu. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan gruplar, Sputnik'te çalışan gazetecilerin isim ve soy isimlerini söyleyerek, "Şehitlere karşı propaganda yaptın mı" sorusunu iletti.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, protestoyu gerçekleştiren kişilerin kimliğini tespit etmek için güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almış ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Rusya haber ajansı Sputnik'in Ankara servisinde çalışan 3 kişi, "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınmıştı.