Abone Ol

Sputnik: Büyükelçi suikastını El Nusra üstlendi!

Rus Büyükelçi Andrey Karlov, çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmüştü.

Sputnik: Büyükelçi suikastını El Nusra üstlendi!

Rus haber ajansı Sputnik, El Nusra'nın, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik düzenlenen suikastı üstlendiğini ileri sürdü.

Karlov, Ankara'da bir sergi açılışında çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmüştü. Karlov'un naaşı, devlet töreniyle Rusya'ya gönderilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikastı "terör saldırısı" olarak nitelendirmiş, "Soruşturma tamamlanıncaya kadar saldırının arkasındakilerle ilgili çıkarım yapılmamalı" demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise suikasta ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Dün akşam ki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. O namussuzlarda uçaklar vurmaya kalktılar. Helikopterler vurmaya kalktılar. Ellerindeki silahlarla vurmaya kalktılar.  İşte dün akşam ki kalleşte geldi ülkemizdeki bir yerde Rusya’nın temsilcisini, bize emanet durumunda olan bir insanı sırtından vurdu” diyerek 'FETÖ'yü işaret etmişti.

Sputnik'in iddiasına göre örgüt, Karlov'a düzenlenen suikastı internette paylaşılan bir mektup ile üstlendi. Gazeteci Ahmet Şık'ın da sosyal medya hesabında paylaştığı mektupta şu ifadeler yer aldı:


"Dünya Halep’teki yaşananlara sessiz kaldığı, Levant’taki Müslümanlara destek gelmediği için Bozkurtlar Hareketinin (Ülkücü Ocaklar’na bağlı) ve Hizb-ul Islami el Turkistani grubunun katılımı ile Suriye halkının zaferi için Ankaradaki Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un idamını Ceyş-ul Fetih aslanlarından bir aslan Mert Altıntaş üstlenmiştir… Halep’ten ya da diğer bölgelerden çıkmak zorunda kalmamız, halkın öcünü almamıza engel olamayacak. Allah’ın izniyle yakın zamanda Şam, Ankara, Moskova, Bağdat ve tüm İslam topraklarına fatihler olarak döneceğiz"