Abone Ol

SP Lideri Karamollaoğlu, Erdoğan ile Ne Konuşacak?

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün saat 15.00'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacağı görüşme üzerine açıklamalarda bulundu.

SP Lideri Karamollaoğlu, Erdoğan ile Ne Konuşacak?

Karamollaoğlu konuyla ilgili, “Biz bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Seçim başka denetleme başka bir şey" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu şunları söyledi:
“Şu anda konuşmanın görüşmenin ne mahiyette olacağını kestirmek mümkün değil. Bazı endişelerimizi gündeme getireceğiz. Biz bugünkü sistemle kanaatlerimizi kesin bir şekilde ifade etmiştik. Biz bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Seçim başka denetleme başka bir şey.


Asgari ücretin insanların yaşamlarını garantiye alabilecekleri seviyeye çıkarılması gerektiğini savunuyoruz. İnsanlarımız geçinemiyor muzdarip. Bir çocuk babasının çektiği sıkıntıyı görmüş babasının verdiği 10 lirayı geri cebine koymuş. Bir çocuk bile babasının çektiği sıkıntıyı anlamış. Bir 10 lirayı çocuğuna veremeyen babalar var. Enflasyon paranın değer kaybetmesi alım gücünün azalması demektir. Enflasyon yüzde 40 ise 'Ben sana zam yaptım' diyemezsiniz. Geçen sene 100 lira almış olan bir insana yüzde 40 enflasyon üzerinden ben sana zam yaptım ihya ettim diyemezsiniz”