Abone Ol

Sözcü Yazarı Emin Çölaşan'dan Cuma Hutbesinde Yılbaşını Haram Tutan Ali Erbaş'a Tepki

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, cuma hutbesinde yılbaşına yönelik, “kültürel yozlaşma ve dinimizde yeri yoktur” denmesine tepki göstererek, Diyanet İşleri Bakanlığı'nı eleştirdi.

Sözcü Yazarı Emin Çölaşan'dan Cuma Hutbesinde Yılbaşını Haram Tutan Ali Erbaş'a Tepki

Çölaşan, “Dinimizi temsil etmekle yükümlü olan Diyanet, ne yazık ki artık AKP iktidarının yan kuruluşuna, sözcüsüne dönüşmüştür” dedi.

Çölaşan, şunları kaydetti:

"Ellerinde sonsuz para var… Bütçeleri, birkaçı dışında tüm bakanlık bütçelerinden çok daha büyük. Oradan bir karar çıktıysa, bir söz söylendiyse biliniz ki o sözler AKP iktidarının görüşünü yansıtmaktadır. On binlerce camimizde, dünkü cuma namazında Diyanet'in bir hutbesi okundu. Hutbede şu ifade yer alıyordu: ‘Yılbaşı kutlamalarının dinimizde yeri yoktur. Kültürel yozlaşmadır’. Milyonlarca insanımız kendince yılbaşını kutlayacak. Yine kendince evinde, ya da aile ve dost ortamında yeni yıla ‘mutlu' bir giriş yapmaya niyetlenmiş olacak… Ve Diyanet'in başında olan şahıs, bu masum davranışa bile, ‘kültürel yozlaşma, günahtır' diyecek! Burası İran mı, Pakistan mı, yoksa Taliban'ın yönettiği Afganistan mı? Milyonlarca insanımızı dinimizi öne sürerek böylesine suçlamak Diyanet Başkanı olan o şahsın haddine mi düşmüş!

Türkiye her gün gözlerimizin önünde soyuluyor. İsraf ve yolsuzluklar arşa yükselmiş… Bu durumu yaratıp milleti soyanların büyük bölümü bu iktidarın kadroları… Bazı siyasiler, üst düzey bürokratlar, devlet bankalarının yöneticileri ve müteahhit çeteleri. Biz bu Diyanet'ten bugüne kadar, ‘Yolsuzluk yapıp milletin parasını tokatlamak haramdır. Bunun dinimizde yeri yoktur. Ey iktidar bu işe adam gibi el koy, üzerine adam gibi git. Zira bu bir ahlâk yozlaşmasıdır’ diye bir hutbe, fetva vesaire ne yazık ki duyamadık. Varsa yoksa yılbaşı! Bunu anımsatacak kişi ben değilim ama ayıp olmanın da ötesinde günahtır yahu.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.