Abone Ol

Sözcü davasında en bomba ifade! Erdoğan'ın yerini niye bildirdi?

Sözcü Gazetesi davası başladı. Davanın sanıklarından Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay ve Erdoğan'ın yerini haber yapan muhabir Gökmen Ulu yargılanıyor.

Sözcü davasında en bomba ifade! Erdoğan'ın yerini niye bildirdi?

Akbay bilindiği gibi firari. Gökmen Ulu ise flaş bir savunma yaptı.

SÖZCÜ gazetesinin sahibi Burak Akbay, "Silahlı terör örgütünü yönetme" ve "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla, muhabir Gökmen Ulu ise "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" ile suçlanıyordu. Bu kapsamda, yurt dışında olan Burak Akbay hakkında yakalama kararı çıkartılmış, Gökmen Ulu ise hapse atılmıştı.

Sözcü davasında en bomba ifade! Erdoğan'ın yerini niye bildirdi? - Resim: 1

19 Mayıs'ta düğmesine basılan Sözcü'ye yönelik operasyonda ilk duruşma Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda bugün görülüyor. Duruşmada dikkat çeken ifade de Gökmen Ulu'dan geldi. Sözcü muhabiri darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini darbecilere ifşa etmekle itham ediliyor. Peki Gökmen Ulu, Erdoğan'ın yerini nasıl öğrendi ve haberi hangi maksatla yayınladı? İşte Gökmen Ulu’nun savunması:

BU AĞIRIMA GİDİYOR : “Böyle ağır bir iftira ağrıma gidiyor. Bütün meslek yaşantım ortadadır. Suçlama akla vicdana aykırıdır. Hukuksuzdur. Bu suç uydurmadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de liderlerin attığı her adım haberdir.

4 AY CEZAEVİNDE KALDIM

Sabah gazetesinde çalışırken Mavi Marmara'ya binen gazetecilerden biriyim.

4 ay cezaevinde kaldım, mesele değil. 249 kişi şehit olmuş, darbe girişimi olmuş, yanlışlıklar olabilir.

Canınız sağolsun, isterseniz bir 4 ay daha yatayım, ama gerçekten büyük bir haksızlık var.

FETÖ İLE BENİM NE İŞİM VAR: *Hırsızlıktan, gasptan bu olay başıma gelse bu kadar zoruma gitmeyecekti. FETÖ ile benim ne işim olur?

BEN MUHALİF BİLE SAYILMAM

Ben muhalif bile sayılmam. İktidar yanlısı da değilim. Haber neredeyse oraya giderim.

İsrail cezaevinde olsam daha iyi olurdum diye düşünüyorum. Başından beri söylüyorum: Ben yetkili değilim.

Siyasi magazin olarak haberdir. Gazeteciler haber atlatma yarışı yapar. Ödüllük haberlerdir. Liderin neler yaptığı kimlerle konakladığına bakılır. Yemek yemiştir yazılır, yürümüştür yazılır. İmkan olursa haber fotoğraflarla süslenir.

SABAH GAZETESİ'DE HABERİ YAPTI : -Özal'dan Demirel'e kadar liderlerin sayısız haberleri yapılmıştır. Cumhurbaşkanı'nın da birçok yerde yaptığı tatillerle ilgili haber olmuştur. Ben çeşitli gazetelerin yaptığı haberlerden haber vereyim. Doğan Haber Ajansı 1 Temmuz 2013'te de böyle bir haber yaptı. Milliyet gazetesi de böyle bir haber yaptı. Sabah gazetesi, Rixos Premium villada tatil yaptıklarında Erdoğan'ı haber yaptı.

ŞAKA GİBİ GELİYOR : -Şu anda haberi yayınlanmakta olan ünlülerden birine, birileri saldırganlık yapmaya çalışırsa bu gazetecilere ‘Yer bildirdi’ denebilir mi? Bana yapılan budur. Şaka gibi geliyor. Bana bunu yaptılar. Böyle bir suç yok. Böyle bir şey yok. Burada akla gelen art niyet.

HABERİ SAAT 16.25'TE YAPTIM : -Ben Cumhurbaşkanı’nın Marmaris tatilini, hayatın olağan akışında yaptım. Haber saat 16:25'te yayımlandı. 17 Temmuz'da Sabah ve Takvim gazeteleri algı operasyonu yaptılar. Bir savcı harekete geçti 166 gündür bir zindandayım. Yapılan zulümdür. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatiline ilişkin ilk haberi Doğan Haber Ajansı bizden dört gün önce yaptı.”