Abone Ol

Sözcü, Adil Öksüz haberinde fena çuvalladı

Sözcü gazetesinin bugünkü sayısında manşetten yayınladığı ‘Adil Öksüz’ün 15-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında rahatça uçuş yaptığı, hiçbir engelle karşılaşmadığı’ haberi yalan çıktı

Sözcü, Adil Öksüz haberinde fena çuvalladı

Gazetenin CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a dayandırdığı, Saygı Öztürk imzalı haberin gerçekleri yansıtmadığı belirlendi. Haberde uçuş yaptığı belirtilen Adil Öksüz'ün farklı bir TC kimlik numaralı kişi olduğu, FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz ile hiçbir alakasının bulunmadığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri Sözcü'nün manşetinde yer alan bilgiyi yalanladı. Uçuş bilgileri yayınlanın kişinin darbeci Adil Öksüz olmadığı bilgisini verdi.

İŞTE O HABER

Sözcü, Adil Öksüz haberinde fena çuvalladı - Resim: 1Adil Öksüz 15 Temmuz'dan sonra en az 3 kere uçağa binmiş

Sözcü'nün haberinde CHP'li Bülent Tezcan'ın bazı belgelere ulaştığı iddia edeilerek "FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün, kendi adına uçak biletleri aldığı, meydan meydan dolaşmasına rağmen yakalanması için kimsenin kılını kıpırdatmadığı, dahası korunduğu" iddia edilmişti.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da şu açıklamayı yaptı;

26.08.2017 tarihli bazı basın yayın organlarında, 15 Temmuz 2016 tarihinde Darbeye Teşebbüs eylemini organize eden FETÖ Terör Örgütü'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz 'ün serbest bırakıldıktan sonra hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ illerine uçakla seyahat etmesine rağmen havalimanlarında yakalanmadığına ilişkin haberlerin çıktığı, yapılan incelemede haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz'ün FETÖ' nün mahrem imamı Adil Öksüz olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası farklı olan başka bir vatandaş olduğu, isim ve soyisim benzerliği nedeniyle konunun soruşturma aşamasında araştırıldığı ve isim benzerliği olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. (sabah)