Abone Ol

Habertürk TV Kılıçdaroğlu Konuşurken Yayını kesti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasının büyük bir bölümünü Merkez Bankası ve 128 milyar dolar tartışmalarına ayırırken Haber Türk, CHP lideri “128 milyar dolar” açıklamalarına gelince yayını kesti.

Habertürk TV Kılıçdaroğlu Konuşurken Yayını kesti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bir bölümünü Merkez Bankası ve 128 milyar dolar tartışmalarına ayırdı.

CHP lideri konuşmasının "128 milyar dolar" bölümüne geldikten bir süre sonra ise grup toplantısını canlı yayından veren Haber Türk yayını kesti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarını kesen Haber Türk’te ekrana sunucu Mehmet Akif Ersoy geldi. Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı açıklamalarının başlayacağını hatırlatırken daha öncesinden günün başlıklarını vereceğini dile getirdi.

Erdoğan’ın açıklamaları ise yayının kesilmesinden yaklaşık 10 dakika sonra başladı.

Öte yandan bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını da vermeyen CNN Türk Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısına da yer vermedi. CHP Grup Toplantısı’nı NTV’nin de canlı yayından vermemesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"128 milyar doları, yani tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan parayı soruyoruz. 128 milyar dolar çok büyük bir rakam. Erdoğan, bu parayı kriz mücadelesinde kullandık diyor. Peki, kargaşayı önledin, güzel. Dövizi düşürdün o da güzel. Ama esas soru şu: 128 milyar doları kime sattın, kimlere sattın?

Merkez Bankası yaptığı tüm döviz satışlarını duyurur. 128 milyar dolarla ilgili hiçbir duyuru yok. Erdoğan’a beş soru soruyorum. 1- 128 milyar doların satışı hangi yöntemle yapıldı? 2- Bu satış hangi tarihlerde yapıldı? 3- Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı? 4- Bu ticaretin alıcıları kimlerdir? 5- Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var?"

Kaynak Yeniçağ: Kılıçdaroğlu 128 milyar dolar dedi Haber Türk yayını kesti. Mevzu ana damara gelince böyle oldu