Abone Ol

Soylu'ya Tüfekle Destek Veren Öğretmen Velileri Dehşete Düşürdü

Fethiye'de Din Kültürü öğretmeni olan Yunus Taşkıran'ın sosyal medya hesabından paylaştığı silahlı fotoğrafa Eğitim Sen ve Veli-Der Fethiye Temsilcilikleri tepki gösterdi.

Soylu'ya Tüfekle Destek Veren Öğretmen Velileri Dehşete Düşürdü

Fethiye'de Din Kültürü öğretmeni olan Yunus Taşkıran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız...' ifadelerine silahlı fotoğrafı ile birlikte sosyal medya hesabından destek verdi.

Eğitim Sen Fethiye Temsilciliği, Din Kültürü öğretmeni Taşkıran'ın paylaştığı fotoğrafa tepki göstererek Taşkıran'ı kınadı. Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, bir eğitim mensubunun elinde silahla fotoğraf paylaşmasının öğretmenleri rahatsız ettiğini söyledi.

Türk, "Eğitim mensupları öğrencilerine sevgiyi, kardeşliği ve barışı öğretmesi gerekir. En küçük bahanelerle sendika üyemiz öğretmenler, çalışanlar ve akademisyenler hakkında soruşturmalar açan, onları cezalandırıp sürgün eden hatta açığa alan Milli Eğitim Bakanlığının olay karşısındaki tutumunu merakla bekliyoruz. Buradan Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Ve Fethiye Kaymakamlığına suç duyurusunda bulunuyor ve sesleniyoruz; Bu kişi hakkında açılan soruşturmanın takipçisi olacağız. Olayın peşini bırakmayacağız ve kapatılmasına göz yummayacağız. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçtur. Gerekli cezanın uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Soylu'ya Tüfekle Destek Veren Öğretmen Velileri Dehşete Düşürdü - Resim: 1

SİLAH VELİLERİ TEDİRGİN ETTİ

Veli-Der Fethiye Temsilcisi Fehime Korkmaz Bingöl ise Din Kültürü öğretmeni olan Yunus Taşkıran'ı kınayarak, "Öğrenci velileri olarak okuldan beklentimiz, çocuklarımıza bilimsel eğitimin yanında; sevgi, özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve barış gibi evrensel değerlerin öğretilmesidir. Biz çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize sonsuz güven duymak isteriz. Bir öğretmenin elinde silahla verdiği mesaj, biz velileri çok tedirgin etmiştir. Öğrenci velileri olarak bu olayın takipçisi olacağız ve üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.