Abone Ol

Soylu'dan Tele1 muhabirine: Siz kimin tarafındasınız?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'den Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıların bulunduğu Pazarkule sınır kapısına kadar bütün sınır hattını kontrol ettiklerini belirtti. Soylu, soru soran Tele1 muhabirine sert tepki gösterdi.

Soylu'dan Tele1 muhabirine: Siz kimin tarafındasınız?

Süleyman Soylu, sınırdan geçen göçmenlerin sayısıyla ilgili soru soran Tele1 muhabirine, "Kaç muhabiriniz var sizin. Bizim sınırda kaç karakolumuz var? Vilayet burada teyit edemiyor mu ? Siz kimin tarafındasınız? Hiç Türkiye'nin tarafında olduğunuz görünmüyor. Şu anda sizin yaptığınız Yunan ve Avrupa medyasının yalan ve çarpıtmasını burada ifade etmek. O zaman İçişleri Bakanı yalan söylüyor öyle mi? " diye tepki gösterdi.

Edirne Valiliği önünde açıklama yapan Soylu, "Pazarkule kapısına kadar bütün sınır hattını kontrol ederek, helikopterle geldik. 4-5 bin kişi kapının açılmasını bekleyen topluluk var. Türkiye 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insanı drama sahip çıktı. Zengin ülkelerin hiçbiri bu yükü taşıyamaz. Dünyada sığınmacıların en fazla bulunduğu ülke Türkiye. Geçen yıl 7 bin 300 FETÖ’cüyü seve seve aldı Yunanistan. Yunanistan bu süreçte sınıfta kalmıştır." dedi.

Soylu açıklamasından başlıklar şöyle: 

Yunan tarafı yalan üzerine yalan söylüyor. Geri itmeleri engellemek amacıyla bin özel harekât polisi Meriç sınırında görev yapacak.

Avrupa'nın insan hakları heyetleri bu durumu görmezden gelmektedir. Bunu elbette ki kabul edebilmek mümkün değildir.

Sınırda yaralanan 164 göçmen tedavi altında. Sınırda yaralanan 164 göçmen tedavi altında.