Abone Ol

Süleyman Soylu ve Nagehan Alçı canlı yayında tartıştı

Nagehan Alçı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında canlı yayında üslup tartışması yaşandı. Soylu telefonla katıldığı yayında Nagehan Alçı'nın sözlerine "Bu bana haksızlıktır" yanıtını verdi.

Süleyman Soylu ve Nagehan Alçı canlı yayında tartıştı

Nagehan Alçı’nın kendisi hakkında yaptığı üslup eleştirilerine Süleyman Soylu, Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programına telefonla bağlanarak yanıt verdi. Alçı’nın Soylu’nun sandığı küçümsediği yorumuna yanıt veren Soylu “Bu bana haksızlıktır” açıklamasını yaptı.

Soylu, “Dün seçim bitmiştir. Ben şuna çok üzülürüm. Yaklaşık 50 gün İstanbul’da sokak sokak gezdik. Ömrümüz milletin ayağına gitmekle geçti.  Nagehan hanım diyor ki “Sandığı küçümsemek” diyor.

Birçok meselede kendisini doğru bilgilendirmeye çalıştım. Söylediğim cümle şu; Seçim sonuçlarıyla ilgili soru sorduklarında çok net şunu ifade ettim; 31 Mart sonrasında anti demokrasiyle suçlayanlar dün akşam çığlık atıyorlardı.” Dedi.

NAGEHAN ALÇI: Siz Adnan Menderes, Demokrat Parti geleneğinden gelen bir siyasetçisiniz. Sayın İmamoğlu'nu tebrik etmeniz çok değerlidir. Ben de eleştiri hakkımı kullandım.

SOYLU: Deseydiniz ki 'Süleyman Soylu'nun bu düşüncesini eleştiriyorum'. Ben sandığı küçümsemem. Ömrümüz sandık için mücadeleyle geçti. Aynı zamanda sandıkla buraya gelmiş birisiyim. Sizin yaptığınız hadsiz bir isnattır, ben de kendimi muhafaza ettim.

ALÇI: Ordu Valisi'ne söylenen lafı yanlış buluyorum.

SOYLU: Ben de yanlış buluyorum. Kadına, doktora şiddet İmamoğlu'nun şahsıyla ilgili bir şey değil. Bundan sonra bizim işimiz zor diye bir değerlendirme yaptım. Ben sandığı küçümseme olayının benim açımdan kabul edilemez olduğuna bildiğim ve inandığım için buraya bağlandım.

ALÇI: Ben sayın Soylu'nun söylemlerini oldukça iyi takip ettiğini düşünüyorum. Sayın Soylu'nun söylemlerinin sağdan biraz aşırı sağa kaydığını görüyorum. Bilmiyorum ne dersiniz?

SOYLU: Habertürk'te bir televizyon programında siz de olsaydınız bu soruları değerlendirme imkanına sahip olabilirdik. Benim kendime ait bir siyasal pozisyon tutmam gibi bir şey yapmam sözkonusudur. Ben siyaseti üç aşağı beş yukarı bilmeye çalışan, takip eden bir kişiyim. Partimin politikası neyse o çerçevede adım atarım. Eğer PKK'ya karşı söylediklerimi sert söylemleri ifade ediyorsanız, elbette ki terörle ilgili mücadele eden insanların birtakım haklı değerlendirmeleri yapmaları da vatandaşın takdiridir.

ALÇI: Ben terörle mücadelenizi destekliyorum. Sizinle bir program yapmayı çok arzu ederim.