Abone Ol

Soylu'dan Halk TV'nin 3,5 milyon dolarlık villa iddiasına Cafer Mahiroğlu yanıtı

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun İstanbul’da 3 milyon dolara bir villa satın aldığı iddia edildi. Soylu, söz konusu iddiaya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Soylu'yu aradı, özür diledi. Soylu ailesi haberle ilgili harekete geçti.

Soylu'dan Halk TV'nin 3,5 milyon dolarlık villa iddiasına Cafer Mahiroğlu yanıtı

Bahsi geçen villaya oğlunun tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınacağını söyleyen Soylu, çıkan haber nedeniyle evin ifşa olduğunu, oğlunun da taşınmayacağını belirtti. Soylu, Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nu işaret ederek, "Daha önce ifşa olan, Halk TV sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek" dedi.

Soylu’nun genel seçimlerden birkaç ay önce İstanbul’da bulunan Mayevera isimli lüks projeden 3 milyon dolara (83 milyon TL) villa satın aldığı iddia edilmişti.

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Soylu’nun bu villayı kendi üzerine yaptırmadığı belirtildi.

Haberde ismi açıklanmayan yetkili, Avşar'a şu açıklamalarda bulundu:

"Yakın zamanda Sayın Bakan’a da villa sattık. Süleyman beyler 1. Etap'tan daire aldı. 11 ay önce satışı yaptık. O dönem bir tık daha düşüktü fiyatlar. Dairenin içini komple kırmıştık. 3 milyon dolara çok yakın bir fiyata sattık. Ama şöyle düşünün içi dahi şap vaziyetteydi. Bakan Bey'in yakın dostları benim arkadaşımdı. Aracı oldular. Tapu işlemlerini yaparken Sayın Bakan’ın ismini kullanmadılar. Süreci biraz daha confidential (gizli) yürüttüler. Ben de çok kurcalamadım. Çok kıymetli dostlarımın aracılığıyla gelmişlerdi."

Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından iddialara yanıt veren Soylu, bahsi geçen villaya oğlunun tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınacağını söyledi. Soylu, çıkan haber nedeniyle evin ifşa olduğunu belirterek, oğlunun da taşınmayacağını kaydetti.

Soylu: Halk TV sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek

Soylu, Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nu işaret ederek, "Daha önce ifşa olan, Halk TV sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek" dedi.

Soylu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Günaydın Aylardır olduğu gibi bugün de güne yine bir Süleyman Soylu yalanı ile başlıyoruz. Günün haberi, attığı yalanlar, aldığı nefesten fazla bir sözde “gazeteciden”… On beş yıldır Bahçeşehir’de oturuyorum. Allah izin verirse de oturmaya devam edeceğim. Evi bir yılı aşkın süre önce terör örgütlerine ve organize suç örgütlerine hedef gösterecek şekilde yine sizler tarafından ifşa edilen oğlum, Çekmeköy’deki başka bir eve tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınmak istedi. Şimdi onu da ifşa ettiniz. Örgütçü arkadaşlarınıza söyleyin, şimdi oraya da taşınmayacak. Daha önce ifşa olan, Halk tv sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek. Gazeteci olan son cümleden yeni bir haber daha çıkartır, hadi bakalım… "

CAFER MAHİROĞLU'NDAN SOYLU'YA TELEFON

Odatv'nin edindiği bilgilere göre, Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, bu haberin ardından eski bakan ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'yu telefonla aradı.

Süleyman Soylu'dan özür dileyen Cafer Mahiroğlu, "bunu kabul edemem" dedi.

Odatv'nin konuyla ilgili telefonla ulaştığı Cafer Mahiroğlu haberlerle ilgili kimseye konuşmadığını söyledi.

Haberin yayınlanmasının ardından Odatv'yi arayan Cafer Mahiroğlu, haberden haberi olmadığını ifade etti. "Bana sormadan neden yazdınız" eleştirisi yaptı.

SOYLU'NUN AVUKATINDAN ODATV'YE AÇIKLAMA

Süleyman Soylu'nun avukatı Abdullah Danışmaz'a haberi sorduk.

Cafer Mahiroğlu’nun Soylu'ya açtığı telefon bir özürden çok insani olarak özel hayatın ihlaline girildiği içindi.

Süleyman Soylunun avukatı Abdullah Danışmaz, "Aldığımız bilgi çerçevesinde Süleyman Soylunun
Oğlu ile şu anda aynı sitede oturan Cafer Mahiroğlu, Süleyman Soylu ile insani olarak bir telefon konuşması gerçekleştirmiştir." diye konuştu.

SOYLU HAREKETE GEÇTİ

Süleyman Soylu ailesinin, terörle mücadele kanunu kapsamında terörle mücadele eden kişiyi hedef göstermeyle ilgili dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.