Abone Ol

Soylu: Hükmederken Adaletten Ayrılmayan Bir Anlayışın İçerisindeyiz

Soylu, Mardin'deki temasları kapsamında AKP Mardin Gençlik Kolları Başkanlığınca Nusaybin ilçesinde düzenlenen "Mahalle Bizim Gençlik Bizim Programı"na katıldı

Soylu: Hükmederken Adaletten Ayrılmayan Bir Anlayışın İçerisindeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Etrafımızdaki bütün coğrafyaların gözünü diktiği, 'Acaba bunlar ne yapıyorlar?' diye sordukları bir toprak parçasında yaşıyoruz. 600 yıl egemenlik kurduğumuz dünyada zulüm etmeyen, hükmederken adaletten ayrılmayan bir anlayışın içerisindeyiz" dedi.

Soylu, "Dünyanın en zengin ülkeleri olarak nitelendirdiğimiz Avrupa ülkeleri yaşlıları ölüme terk ettiler. Çalışırken sosyal güvenlik sistemlerine para ödeyen ve şu anda yaşlanan insanlarına bakamadılar. Biz ne yaptık? Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu sistemle muhtarlarımızdan sivil toplum kuruluşlarına, polisimizden askerimize, jandarmamıza, validen kaymakama, belediye başkanından imama ve insanlarımıza kadar yaşlımızın, büyüğümüzün neye ihtiyacı varsa evine ulaştırmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Soylu, Mardin'deki temasları kapsamında AKP Mardin Gençlik Kolları Başkanlığınca Nusaybin ilçesinde düzenlenen "Mahalle Bizim Gençlik Bizim Programı"na katıldı. Gençlerin seslendirdiği "Suzan Suzi" ve "Merdo" adlı türkülere eşlik eden Soylu, burada yaptığı konuşmada, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Adaletten ayrılmayan bir anlayışın içerisindeyiz

Soylu, "Kıymetli bir ecdadın torunlarıyız. Bunu hiç unutmayın. Bugün Allah'a hamdolsun özgür, hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyoruz. Ovasından dağına, ırmağından ağacına kadar herkesin imrendiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımızdaki bütün coğrafyaların gözünü diktiği, 'Acaba bunlar ne yapıyorlar?' diye sordukları bir toprak parçasında yaşıyoruz. 600 yıl egemenlik kurduğumuz dünyada zulüm etmeyen, hükmederken adaletten ayrılmayan bir anlayışın içerisindeyiz" dedi.

Avrupa ülkeleri yaşlıları ölüme terk ettiler

Bakan Soylu, Covid-19 ile mücadele sürecinde yapılan çalışmalara da değindi. Salgınla mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Soylu, şöyle konuştu: