Abone Ol

Sosyetik Dolandırıcılık: Sibel Turnagöl'ün Kocası Mehmet Çelik 828 Milyon Lirayı Nasıl Kaptırdı?

Sibel Turnagöl’ün iş adamı eşi Mehmet Çelik, 828 milyonluk arsasının bir kısmının dolandırıcılık yöntemiyle elinden alındığı ihbarında bulundu. Çelik “Danışıklı ve organize bir şekilde dolandırıldım” diye konuştu.

Sosyetik Dolandırıcılık: Sibel Turnagöl'ün Kocası Mehmet Çelik 828 Milyon Lirayı Nasıl Kaptırdı?

2016'da yaşanan olayda iş adamı Mehmet Çelik, eşi Sibel Turnagöl'ün avukatlığını yapan Saniye Ülgen'in isteği üzerine oğlu Nijad Bilge Ülgen'i sigortalı çalışmak üzere kendi otomotiv firmasına aldı. Çelik, şirketin tüm hukuk işlerini avukat Nijad Bilge Ülgen'e verdi.

Bu süreç içerisinde Çelik'e ait olan piyasa değeri 828 milyon lira olan bir arsanın imar durumuyla ilgili hukuki süreç yürütüldü. İddiaya göre, belediye ile yürütülen süreçte gerekli çalışma yapılmadığı gerekçesiyle 12 bin metrekarelik alan yerine 5 bin metrekarelik bir alan imara açıldı. Yine iddiaya göre Çelik'in avukatı Nijad Bilge Ülgen, bu duruma itiraz yapmadığı için Çelik zarar etti.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre, itirazın yapılmamasının ardından bu kez Çelik'in yanına Nijad Bilge Ülgen'in annesi Avukat Saniye Ülgen gelerek, kendisine derhal bir yapı inşaat firması bulması gerektiğini ve bu arsayı bu şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Bu konuşma sonrası bir inşaat şirketi, Çelik'e arsasında kat karşılığı inşaat yapmak istediği yönünde teklifte bulundu.

 

SORUŞTURMA AÇILDI

Çelik, imarın 5 bin metrekareden 12 bin metrekareye çıkarılması ve bina yapımı karşılığında arsanın 4'te l'ini imar barışından yararlanmak için devretmeyi kabul etti. Ancak daha sonra dolandırıldığını düşünen Çelik, suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'YASAL İTİRAZI BİLİNÇLİ OLARAK YAPMADILAR'

Çelik dilekçede, "Olayın başından sonuna kadar danışıklı ve organize bir şekilde dolandırıldım" dedi ve sorumlularının cezalandırılmasını talep etti. Dilekçede ayrıca Avukat Nijad Bilge Ülgen'in yasal itirazı bilinçli olarak yapmadığı ifade edildi. Avukat Saniye Ülgen'in ise uzun yıllardır tanıdığı inşaat şirketi yetkilisini tanımıyormuş gibi yaparak sözleşmeye zorladığı belirtildi.