Abone Ol

Sosyeteye kriz yok! Versay Sarayı’nda Milyonlarca Euroluk Türk düğünü

Cemiyet hayatı önceki gün, Ali Sözmen'in oğlu Yağız Sözmen ile Rasim Sengir'in kızı Yasemin Sengir'in düğün töreni için Fransa'daki Versay (Versailles) Sarayı'nda buluştu. Milyonlarca euroluk düğündeki şaşaa fotoğraf karelerine de yansıdı.

Sosyeteye kriz yok! Versay Sarayı’nda Milyonlarca Euroluk Türk düğünü

Cemiyet ve sosyete dünyasının önemli isimleri cuma akşamı Paris'teki Versay (Versailles) Sarayı'nda Yağız Sözmen ile Yasemin Sengir’in şaşaalı düğünü için bir araya geldi.

3 gün süren ve milyonlarca euroya mal olan düğün için ilk adres Paris'teki Türk Konsolosluğu oldu. Burada gerçekleşen nikah töreninin ardından Türkiye’den gelen davetlilere Müze Rodin’de akşam yemeği ikram edildi.

Üçüncü günde VIP araçlarla şehir turu, ardından Türkiye’den davetli 300 kişinin katılımıyla Versay Sarayı'nda düğün töreni yapıldı.

ÜÇ GÜNE ÜÇ GELİNLİK

Yasemin Sengir, üç gün süren düğünde üç ayrı gelinlik giydi. Sengir'in gelinlik masraflarının da milyon euroları aştığı belirtildi. Türkiye'den 10 ayrı fotoğrafçının getirildiği düğünün toplam maliyeti için milyonlarca eurodan söz ediliyor.

FRANSA KRALI’NIN SAYGISIZCA DÜĞÜNÜ

Davetlilere düğünden fotoğraf paylaşılmaması için ricada bulunulduğu, çalışanların da bu konuda uyarıldığı belirtildi.

Sabancı ailesi de düğüne katıldı.

Sosyeteye kriz yok! Versay Sarayı’nda Milyonlarca Euroluk Türk düğünü - Resim: 1

YAĞIZ SÖZMEN KİMDİR?

İş adamı Ali Sözmen'in oğlu Yağız Sözmen, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli üst düzey yöneticilik tecrübeleri bulunan Ali Sözmen, otelcilik sektörü için endüstriyel mutfak ve çamaşırhane çözümleri konusunda öncü firma olan MAKPA'yı 1982 yılında kurdu. İki dönem TUSID (Turkish Kitchen and Laundry Manufacturers Association) başkanlığı yaptı ve halen bu derneğin Yönetim Kurulu Danışman üyesi. Geçmişte EFEDA (European Food Services Association) başkanlığı yaptı ve kendisine NAFEM (North American Association Of Food Equipment Manufacturers) tarafından Doktora ünvanı verildi.

YASEMİN SENGİR KİMDİR?

Sarayda dünyaevine giren Yasemin Sengir, merhum işadamı Yılmaz Soyak'ın damadı Rasim Sengir’in kızı. Rasim Sengir, 28 Eylül 2013'te de büyük oğlu Kerim Sengir'i, Haluk Berdan'ın kızı Serra Berdan ile Roma'da evlendirmişti. O tarihte 5 milyon euroya mal olan, tarihi Bracciano Kalesi'ndeki düğün uzun süre konuşulmuştu.

KİM VERSAY'DA EVLENECEKTİ

Tarihi Versay Sarayı daha önce de bir düğün için gündeme gelmişti. ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian ile rap müziğin ünlü ismi Kanye West'in düğününün Versay Sarayı'nda yapılacağı haberleri dünya medyasında yer almıştı. Ancak çift daha 'mütevazi' bir törende karar kılmıştı