Abone Ol

Sosyal Medyadaki Yeni Çılgınlık

Plastik cerrahi meraklıları şimdi de binlerce sosyal medya kullanıcısının ilgisini çeken yapay zeka “Lensa AI” avatarlarından ilham alıyor.

Sosyal Medyadaki Yeni Çılgınlık

Bazı ünlü plastik cerrahlar, insanların kendilerine uygulamanın hazırladığı avatarlarını göstererek benzeyecekleri ameliyatlar talep ettiğini söyledi.

Prisma AI’nın geliştirdiği yapay zeka yazılım Lensa AI, sosyal medyada popüler oldu. Kullanıcılar kendilerine ait 10-20 arasında fotoğrafı uygulamaya yükleyerek farklı stillerde avatarlarını elde ediyor.

Uygulamayı kullanan bazı insanların yapay zekanın ürettiği avatarlarından etkilenerek plastik cerrahlara başvurmaya başladığı söylendi.

Botched sunucusu ünlü plastik cerrah Dr. Terry Dubrow, birinin kendisine ulaşarak Lensa AI’nın ürettiği avatarını referans olarak gösterdiğini söyledi.

Dr. Terry Dubrow, kendisine başvuran kişiyi reddettiğini belirtti. Söz konusu trendin “gerçeküstü görüntü beklentilerini” bir üst seviyeye taşıyacağından endişe ettiğini söyledi.

Dr. Deepak Dugar ise kendisine başvuran beş kişinin avatarlarındaki yüze sahip olmak istediğini ve bu durumun “tehlikeli” olduğunu söyledi.

Lensa AI yeni bir uygulama olsa da insanların efektlerden yola çıkarak plastik cerrahi talebinde bulunmasının yeni bir durum olmadığı belirtiliyor.

Beverly Hills Plastik Cerrahi Merkezi’nden Dr. Ben Talei, bu durumun SnapChat filtrelerinden beri yaşandığını söyledi.