Abone Ol

Sosyal medyadaki sözde meteoroloji uzmanına büyük şok

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, Twitter'da hava tahmini paylaşımlarında bulunan Kerem Ökten'in bazı sitelerde yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği bölümü mezunu olduğu ifadelerine karşı dava açacaklarını duyurdu.

Sosyal medyadaki sözde meteoroloji uzmanına büyük şok

Geçtiğimiz hafta Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyadaki hava tahmini hesapları hakkında bir açıklama yayınlanarak " yetkisiz kişilerden ya da kaynağı belli olmayan hesaplar" konusunda bir uyarı yayınlanmıştı. Bu hafta ise hava durumu üzerine yaptığı yorumlarla bilinen ve çeşitli sitelerde İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği mezunu olarak tanıtılan Kerem Ökten'in diplomasının sahte olduğu iddia edildi. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, "Böyle bir mezunumuzun olmadığını duyururum" diyerek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak böyle bir mezunumuzun olmadığını kamuoyuna saygı ile duyururum. Bu sahte diploma olayı için suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kerem Ökten, Kadıoğlu'nun 'sahte diploma' açıklamalarına yönelik "Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bırakın sallasınlar. Bunlara inat meteorolojiye daha fazla mesai harcayım..." ifadelerini kullandı.

Konu hakkında bir paylaşım daha yapan Ökten, takipçilerinin hukuki bilgisine başvurarak "Avukatlığımı yapmak isteyen takipçim varsa; lütfen özelden görüşelim. Her bana edilen hakaret için tazminatın tamamını avukatıma vereceğim. İyi bir kazanç..." paylaşımında bulundu.

Sosyal medyadaki farklı hesaplar tarafından ortaya tahminler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

"Zaman zaman sosyal medya üzerinden yetkisiz kişilerden ya da kaynağı belli olmayan hesaplardan kısa ve uzun vadeli hava tahminleri ile ilgili çeşitli açıklamalar yayınlanmaktadır.

Bu açıklamalar ile ilgili olarak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Birimi ve Kurumumuz tarafından kamuoyunu bilgilendirici ve bilinçlendirici açıklamalar yapılmaktadır.

Atmosferik hadiseler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından 7/24 takip edilmekte, meydana gelebilecek meteorolojik hadiselerle ilgili tüm tahmin ve uyarılar, kamuoyu ve yetkililerle anında paylaşılmaktadır.

Can ve mal kayıplarını önlemek ve dezenformasyona neden olmamak adına; kaynağı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olan tüm basın ve yayın organları ile MGM mobil uygulaması, "mgm.gov.tr" internet sitesi, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve MGM kurumsal sosyal medya hesaplarından en doğru ve güvenilir meteorolojik tahmin ile uyarılara ulaşabilirsiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."