Abone Ol

Sosyal medyada ünlü olma çabası içinde olan hoca adaylarına bir yenisi daha eklendi

Son dönemlerde özellikle sosyal medyada verdikleri vaazlarla dikkat çekmeyi başaran hocalar, yaptıkları açıklamalarla adından söz ettirmeyi başarıyor.

Sosyal medyada ünlü olma çabası içinde olan hoca adaylarına bir yenisi daha eklendi

Son olarak bir hoca, verdiği vaazında kadınların 90 kilometreden fazla mesafeye tek başına çıkamayacağı yönünde sözler söyledi.

Sosyal medyada ünlü olma çabası içinde olan hoca adaylarına bir yenisi daha eklendi. Cübbeli, sakallı bir şahıs, kadınların 90 kilometreden fazla mesafeye tek başına gidemeyeceğini söyledi.

Söz konusu hocanın videosuna sosyal medyadan tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

“Şeriat diye cemkıren ablaların dikkatine !!! Bırak 90 km valla evden çıkarmaz bunlar”

“Bunları dinleyen, örnek alan insanlar var. Çok tehlikeli”

“Bence de bunların kesinlikle kadın kız hakkında konuşmaları yasaklanmalı. Devletin bunlara el atması lazım. Cahil fikirlerin yayılmaması lazım.”

“Ölsenize siz yav”

“Yaa bi yürü gidin artık bıktık kabak tadı verdini dini kullanarak insanları kandırıp duruyorsunuz bu isin sonunda para var desek 100 km hızla koşarak gelirsin”

BİR KADININ 90 KİLOMETRE MESAFEDEN FAZLA GİTMESİ HARAM MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar, 2022 yılında verdiği bir röportaj esnasında kendisine sorulan, “Kadınlar yalnız yolculuk edebilir mi” sorusuna şöyle cevap vermişti:

“Hanımefendilerin, eğer yanlarında oğlu, kocası gibi bir mahremi yoksa İslami ölçülere göre 90 kilometre ve daha fazla bir sefer mesafesine yalnız gitmeleri caiz, uygun değil.”

Sayar, İmam Şafi’nin "Yanlarında en az iki üç kadının yer aldığı bir grubun oluşması durumunda kadınların, hac veya umre gibi amaçlarla 90 kilometre üzerindeki bir mesafeyi gidip gelebilecekleri" şeklinde görüşe sahip olduğunu ve Diyanet’in de yıllardır bu görüşü uyguladığını belirterek kadınların, kendilerini güvende hissettikleri kadınlarla cemaat halinde seyahat edebileceğini savundu.