Abone Ol

Sosyal medyada en çok okunan yazar kim?

Mediacat dergisinin köşe yazarları endeksine göre dün çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Sosyal medyada en çok okunan yazar kim?

İŞTE O LİSTE

Sosyal medyada en çok okunan yazar kim? - Resim: 1

MediaCat Köşe Yazarları Endeksi nasıl çalışıyor?
MediaCat Köşe Yazarları Endeksi, ulusal gazetelerin köşe yazarlarının yazılarının yayınlandığı gün içerisinde sosyal medyadaki paylaşımlarını ölçen dinamik bir sıralama sistemidir. Sistem her gün, yazarların bir önceki gün yayınladıkları yazıları değerlendirir.
Puanlama yapılırken köşe yazarının yazısının yayınlandığı gün içerisinde (saat 00.00’dan 23.59’a kadar) gerçekleşen Facebook, Twitter, Google+ ve LinkedIn paylaşımları dikkate alınır ve bu paylaşımların toplamına göre sıralama gerçekleştirilir.
Endekste listelenen yazar ve yazıları ulusal gazetelerin RSS kaynaklarından gelen veriler doğrultusunda şekillenir.

‘A’ gazetesi yazar(lar)ı endekste neden yer almıyor?
Endeksimiz, Türkiye’de yayınlanan bütün ulusal gazetelerin tüm köşe yazarlarını listeliyor. Yazarların günlük köşe yazılarına bünyesinde yer aldıkları gazetenin resmi altyapısı üzerinden erişen sistemimizin, bu gazetelerin kendi sistemlerinde gerçekleştirdikleri değişikliklerle birlikte güncellenmesi ihtiyacı doğuyor. Bu değişikliklere uyum genellikle en çok bir iş günü içerisinde sağlanıyor. Bununla birlikte, gazetelerin gerçekleştirdikleri köklü değişiklikler daha uzun süreler gerektirebiliyor.