Abone Ol

Torpilli kadın yolcuyu polisler karantinadan kaçırdı

Medyafaresi.com özel haber- Fransa'dan Kıbrıs aktarmalı uçakla İstanbul'a gelen yolcular, karantina alanına götürülürken otobüsün yolu kesildi. Polisler bir kadın yolcuyu karantinadan kaçırdı. Skandal sosyal medyada paylaşılınca Bakan Soylu devreye girdi.

Torpilli kadın yolcuyu polisler karantinadan kaçırdı

Zeynep Güçlücan / Medyafaresi.com özel haber

Fransa'nın başkenti Paris'ten Kıbrıs aktarmalı uçakla Türkiye'ye getirilen vatandaşlar, İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle karantina alanına doğru yola çıktı. Kısa süre sonra otobüs bir grup polis tarafından durduruldu ve bir kadın yolcu aşağı indi. Hatırlı bir kişinin yakını olduğu iddia edilen kadın özel araca bindirilerek karantinadan kaçırıldı. Bu duruma diğer yolcular sert tepki gösterdi. Polisin tavrına ve kadının karantinadan kaçırılmasına itiraz eden vatandaşlar yaşananları videoya çekti ve sosyal medyada paylaştı.

Skandal görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye nedel oldu. Karantina kurallarının ihlal edilmesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sessiz kalmadı.

Süleyman Soylu görüntüleri paylaşıp şu açıklama yaptı.

"Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz" dedi.

Burada ihmal kabul edilemez.

Kimseye ayrıcalık tanınamaz.

Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir.

Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu KARANTİNAYA ALINDI...

14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderilecekler.."

İşte o görüntüler:

Medyafaresi.com