Abone Ol

Sosyal medyada borsa tuzağı

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 8 milyon; borsa uzmanları, özellikle sosyal medyada 'uzman' kisvesiyle hisse öneren hesaplara karşı uyarıyor.

Sosyal medyada borsa tuzağı

'Yatırım tavsiyesi değildir' bahanesi altında, hisse önerisi veren manipülatörler için harekete geçildi. Tespit edilen sosyal medya hesapları kapatılacak. Elde edilen kazanç cezasız kalmayacak.

Son dönemde borsaya artan talep özellikle sosyal medyada hisse tavsiyesinde bulunan manipülatörlerin iştahını kabartıyor. 8 milyon yatırımcıyı uyaran uzmanlar, manipülatörler için yeni düzenlemenin de yolda olduğunu belirtiyor.

HESAPLARI KAPATILABİLİR

Hiçbir uzmanlığı olmadığı halde, zenginlik vaad ederek hisseler hakkında yanlış yönlendirme yapan sosyal medya hesapları incelemeye alındı. Söz konusu hesapların kapatılması gündemde.

HERKES BU İŞİN İÇİNDE

A Para Genel Yayın Yönetmeni Özlem Doğaner, "Herkes bu işin içinde. Herkesin bu ilgilisine nasıl kendi lehime çeviririm diye düşünen maalesef birileri çıktı. Her ne kadar 'yatırım tavsiyesi değildir' diyerek üst başlık koysalar da sürekli al-sat şeklinde tavsiyede bulunuyorlar."

BUNLARIN TAMAMI OYUN

Avukat Şükrü Sarıdere yaptığı açıklamada "Kimse kimseye oturduğu yerden sosyal medya üzerinden 2 lirasını lira yapmaz. Bunların tamamı düzmecedir, tamamı oyundur."