Abone Ol

Sönmez Köksal: PKK, kimlik değiştirerek yoluna devam etmek isteyebilir!

Emekli Büyükelçi ve eski Millî İstihbarat Teşkilatı müsteşarı Sönmez Köksal, yeni tip Koronavirüs salgınından sonra PKK'nın kimlik değiştirmeye çalışabileceğini ifade etti.

Sönmez Köksal: PKK, kimlik değiştirerek yoluna devam etmek isteyebilir!

Yetkin Report'ta Covid-19 salgınından sonra bölgede yaşanabilecek gelişmeleri değerlendiren Köksal, "Uzun yıllardan beri maruz kaldığımız etnik ayrılıkçı terörün arkasındaki PKK örgütünün, güvenlik kuvvetlerinin kazandığı yeni teknik kabiliyetlerin de katkısıyla iyice zayıflatıldığı anlaşılıyor" yorumunda bulundu.

Köksal, "Değişen yeni koşullarda arkasındaki desteğin gittikçe azalacağı ve Irak ve Suriye’de ortaya çıkması muhtemel değişimlere paralel olarak kimlik değiştirerek yoluna devam etmek isteyebileceği akla geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sönmez Köksal'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Uzun yıllardan beri maruz kaldığımız etnik ayrılıkçı terörün arkasındaki PKK, örgütünün güvenlik kuvvetlerinin kazandığı yeni teknik kabiliyetlerin de katkısıyla iyice zayıflatıldığı anlaşılıyor. Değişen yeni koşullarda arkasındaki desteğin gittikçe azalacağı ve Irak ve Suriye’de ortaya çıkması muhtemel değişimlere paralel olarak kimlik değiştirerek yoluna devam etmek isteyebileceği akla geliyor.

Bu arada ABD’nin geçtiğimiz yıllarda bölgeye gönderdiği silah ve mühimmatın akıbeti hâlâ soru işareti olmaya devam ediyor. Proxy (vekil) güçler aracılığı ile politikalarımızın fiili eylemlere dönüştürülmesi arayışlarının dış politika araçlarımız arasına girdiği bir dönemdeyiz. Bu tür güçlerle beraberliğin -meşru devlet kuvvetlerinin alışık olmadığı- esnekliği, oynaklığı, değişkenliği, ilkesizliği ön plana çıkardığı ve bu defa iç güvenlik açısından farklı boyutlarda değişik risk ve tehditler ürettiği biliniyor.

Yazının devamı için TIKLAYIN