Abone Ol

Son Düdük Çaldı! Alanyaspor 2-5 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrıldı.

Son Düdük Çaldı! Alanyaspor 2-5 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan 5-2'lik sonuçla galip ayrıldı. Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atan genç yıldız Arda Güler ise tarihe geçti. Altay Bayındır ise kurtarışlarıyla geceye damga vuran isimlerden biri oldu.

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Trabzonspor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda zorunlu 2 değişikliğe gitti. Kartal, Trabzonspor mücadelesinde ilk 11'de görev verdiği İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş'ı cezaları sebebiyle görevlendiremezken, bu isimlerin yerine Ozan Tufan ile Mesut Özil'i ilk 11'de sahaya sürdü.

İsmail Kartal, Aytemiz Alanyaspor karşısında kalede Altay Bayındır'a görev verirken, savunma dörtlüsü Ozan Tufan, Serdar Aziz, Kim Min-jae ve Attila Szalai'den oluştu. Orta sahada Miguel Crespo, Miha Zajc'ı oynatan Kartal, sağda Bright Osayi-Samuel, solda ise Diego Rossi'ye şans tanıdı. Gol yollarında Serdar Dursun'a güvenen Kartal, Serdar'ın arkasında ise Mesut Özil'i oynattı.

Fenerbahçe, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı. 26. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kaleci Altay Bayındır'ın uzun pasında Alanyaspor defansının arkasına sarkan Rossi, öne çıkan kaleci Marafona'nın üzerinden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

İkinci yarı ise adeta gol düellosu ile geçti.

50.dakikada  Rossi'nin ceza alanı içinde çektiği şutu Marafona parmaklarının ucuyla dokundu. Direğe çarpan top sonrası Fenerbahçe penaltı bekledi. VAR'dan gelen uyarı sonrası Sarı-Lacivertliler penaltı kazandı. Penaltı sonrası topun başına geçen Mesut Özil, topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a yükseltti.

53.dakikada Alanyaspor, Fenerbahçe'nin bulduğu gol sonrası ataklarını sıklaştırdı ve 3 dakika sonra Tayfur Bingöl'iün bulduğu golle farkı 1'e indirdi.

66.dakikada Alanyaspor'un beraberlik golü geldi. Emre Akbaba'nın dışarıya çevirdiğü topa Umut sert şut çekti. Altay'dan dönen topu Tayfur Bingöl tamamladı ve durumu 2-2'e getirdi.

Fenerbahçe, 74. dakikada Mesut Özil'in yerine giren Arda Güler ile 78. dakikada 3-2 öne geçmeyi başardı. Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla Süper Lig tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu (17 yaş 16 gün).

Son anlarda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Fenerbahçe, 90'da Pelkas ve 90+4'te Berisha'nın golleriyle durumu 5-2 yaptı ve son düdükle beraber 3 puanı cebine koydu.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 50 yaparak 3. sıraya yükseldi.