Abone Ol

Son Dakika: Yeni Asgari Ücreti Erdoğan Açıkladı: 4250 TL

Zam oranını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü ve son toplantısının ardından Erdoğan, saat 15.00´te 2022 yılında uygulanacak asgari ücret hakkında açıklama yapacak.

Son Dakika: Yeni Asgari Ücreti Erdoğan Açıkladı

Toplantı sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak asgari ücret 4 bin 250 TL oldu.

İlk sözcü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aldı. Bilgin, "Ben komisyon kararını takdir ettim, sayın cumhurbaşkanımızın da bu sürece başından beri emeği, sosyal barışı koruyan bir yaklaşımla manevi desteğini hissettik. Bu vesileyle kendilerine saygı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol için, "Bu süreçte sermayede bazı kesimlerin tepkisini alsa da sorumluluk içinde hareket etti" diyen Bakan Bilgin, sözü Akkol'a bıraktı. Akkol, "Biz diyoruz ki çalışan olmadan esasında işveren olmaz, işveren olmadan da çalışan olmaz devlet olmadan da her ikisi de olmaz. Oldukça pozitif ortamda giden gelen farklı görüşler vardı. Hem işverenlerin maliyetini azaltabilmek hem çalışanlara doğrudan katkı sağlamak adına cumhuriyet tarihinde olmayan bazı adımlar attığını da memnuniyetle görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamalarda bulunuyor: