Abone Ol

Son dakika haberleri: Terör örgütü IŞİD, Rus ajanın boğazını kesti!

Suriye'de teröristlerin eline düşen ajanın ölümünü gösteren 12 dakikalık video paylaşıldı. Moskova'dan henüz bir açıklama gelmiş değil.

IŞİD, Rus ajanın boğazını kesti!

Suriye ve Irak'ta toprak kaybetmeye devam eden terör örgütü IŞİD, ele geçirdiği bir Rus gizli servisi FSB için çalışan ajanı öldürdü.

Ajanın boğazının kesildiği 12 dakikalık Rusça video, Rusya'nın II. Dünya Savaşı'nın bitişini kutladığı Zafer Günü'nde yayınlandı. Suriye'de çekilen dehşet videosunda, üç esirin daha Rusça konuştuğu duyuluyor.

Terör örgütü, daha önce de benzer propaganda videoları servis etmişti. Söz konusu görüntülerde bazı Rus askerlerin ölümü yer alıyordu.

Moskova yönetimi, henüz görüntüyle ilgili bir açıklama yapmadı. Rusya Savunma Bakanlığı, Eylül 2015'ten bu yana operasyonların yürütüldüğü Suriye'de 30 kadar askerin öldüğünü daha önce duyurmuştu.

Rusya, Türkiye ve İran'la geçen hafta çatışmasızlık anlaşmasına imza atmıştı. Şam rejimini destekleyen Moskova, Aralık 2016'da da Halep'teki tahliyeler için Türkiye ile birlikte hareket etmişti.

Terör örgütü IŞİD, şu anda Irak Musul ve Suriye'deki merkezi Rakka'da kuşatma altında tutuluyor. Örgütün batıdaki en büyük merkezi El Bab ise, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 65. Irak'ta Felluce ve Libya’da Sirte gibi kentlerden temizlenen kanlı örgüt, Musul'u da kaybetmesi halinde yalnızca Rakka'ya sıkışacak.

Son dakika haberleri: Terör örgütü IŞİD, Rus ajanın boğazını kesti! - Resim: 1