Abone Ol

Sağlık Bakanı Koca'dan Ercüment Ovalı'ya Dornaz Alfa tepkisi: İnsanların umuduyla oynamayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın koronavirüs tedavisi için açıkladığı dorna alfa ilacı hakkında değerlendirmede bulundu.

Koca'dan Ercüment Ovalı'ya: İnsanların umuduyla oynamayın

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın değerlendirmesi:

Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Cümlelerimi özellikle seçerek kullanıyorum. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Kistik fibrozlu yani akciğer sorunu olan hastalara uygulanan ve bundan fayda görülen bir ilaç.

Burada kovid-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmaların başladığını da biliyoruz. Biz Türkiye'de aşı ve tedaviyle ilgili kovid-19'a özel bu anlamda çalışma yapan üniversite ve kurumlara çağrıda bulunduk.

Bununla ilgili, ilgili merkeze de aşı ya da tedaviyle ilgili bunu projelendirip bize başvurun dedik. Çalışmanız olabilir bize bildirin dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz.

Biz, bu topraklara aidiyet içinde olan insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Yayın, araştırma ve çalışmanın nasıl yapıldığı çok iyi bilinir. Klinik araştırma için 23 Mart'ta bizim bu çağrımıza cevap verilebilirdi.

İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası bir firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez.