Abone Ol

Son Dakika: Naci Ağbal'ın Görevden Alınacağı Önceden Nasıl Sızdı? Kimler Dolarları Topladı?

Medyafaresi.com Özel Haber: Herkes Perşembe ve Cuma günü düşük kurdan Dolarları kimlerin topladığını ve bir gecede kimlerin zengin olduğunu merak ederken, çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Naci Ağbal'ın Görevden Alınacağı Nasıl Sızdı?

Medyafaresi.com özel haber- Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gece yarısı bir kararnameyle görevden alındı. Ardından Dolar karşısında Türk Lirası tarihi bir çöküşle bir gecede yüzde 15 değer kaybetti.

Dolar 8,39 liraya kadar çıkarken, bir gün önce Dolar 7,20'lerdeyken kimlerin döviz topladğı ve ertesi gün yüksek kurdan satarak zenginleştiği sorusu ortaya atıldı.

Youtube'da Gazeteci Sami Altınkaya'nın sorularını yanıtlayan Ekonomist Mehmet Aşçıoğlu, Cuma sabah erken saatte yaşadığı bir olayı anlatırken Naci Ağbal'ın görevden alınacağı haberinin önceden piyasaya sızdığını da açıkladı.

medyafaresi.com'un haberine göre Mehmet Aşçıoğlu şunları söyledi:

"Cuma günü Saat 8'de fısıltı gazetesinde yayılmış bu bilgi. Birisi aradı beni "gece 12'den sonra Merkez Bankası Başkanını görevden alacaklar" dedi. "Nasıl ya?" dedim, kura baktım. Anormal bir şey yoktu. Ya dedim "böyle bir şey olsa, dakikalar öncesinden öğreniliyor gidip pozisyon alıyor insanlar. Kurda hiçbir şey yok".

Gece 12'ye kadarki süreçte kur gevşedi hatta. Dolar daha aşağı geldi. Londra ve Avrupa borsalarında hem de New York'ta iş yapanlar pozisyon alma şansı buldu ya da sattı birileri. Yattım kalktım sabah eşim aradı, saat 9'da. Dedi ki "sana gelen o haber doğru çıktı." Nasıl dedim. "Merkez Bankası Başkanını görevden aldılar" dedi, "Aldı" dedi daha doğrusu.. Baktım, hemen senaryoları çizdim, pazartesi olacakları düşündüm.. Çok fena bir şekilde bundan zarar görecektik ve gördük de bugün.

İŞTE O VİDEO

medyafaresi.com özel haber