Abone Ol

Son dakika kulis: Erdoğan’dan Gökçek’e: İran dönüşü istifayı masamda istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran’a gitmeden önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “istifa et” mesajını resmen ilettiği konuşuluyor.

İran dönüşü istifayı masamda istiyorum

ANKA’dan Besti Karalar’ın geçtiği kulis bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran’a gitmeden önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “istifa et” mesajını resmen ilettiği, Erdoğan’ın İran dönüşünden sonra da Gökçek’in istifasını sunacağı konuşuluyor.

Odatv de dün yaptığı haberde bu iddiaları gündeme getirmiş ve “Ankara'da en çok konuşulan senaryoysa Gökçek ile Erdoğan arasında istifa restleşmesi yaşandığına dair. Buna göre Gökçek'in önüne konan takvimle istifası istendi.” diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye giderken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan istifasını istemişti. Erdoğan’ın ABD dönüşünden sonra Topbaş istifa etmişti.

GÖKÇEK’İN İSTİFASINI ENGELLEDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasını İran’a gitmeden önce istediği ancak, Gökçek’in “etmiyorum görevden alın” mesajını gönderdiği öğrenildi.

Gökçek’in istifa etmesine ise AKP’de şu anda mevcut milletvekili olan ve geçmişte hükümet kadrolarında önemli görevlerde bulunan bir ismin ve eski birkaç AKP’li milletvekilinin engel olduğu iddia edildi.

ERDOĞAN ÖNEMLİ İSİMLERİ DEVREYE SOKTU

AKP kulislerinde şu iddialar konuşuluyor:

Gökçek’in, Erdoğan’a ilettiği “istifa etmemi gerektirecek bir şey göremiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı beni görevden alsın” mesajından sonra, Erdoğan’ın da parti içerisinde Gökçek’in kırmayacağı bazı isimleri devreye soktuğu ve “Gökçek daha fazla uzatmasın” mesajını gönderdiği iddia edildi.

AYNI YÖNTEMLE İSTİFA

Öte yandan AKP kulislerinde başka bir iddia daha dillendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 17 Eylül’de BM Genel Kurul toplantısına gitmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan istifasını istediği, Erdoğan’ın ABD dönüşünden sonra da Topbaş’ın istifa ettiği söyleniyor.

Gökçek için ise aynı yöntemin kullanılacağını kaydeden AKPli kaynaklar, bugün İran’a giden Erdoğan’ın İran dönüşü sonrası, Melih Gökçek’in istifa edeceği belirtiliyor.

GÖKÇEK İSTİFASINI ERDOĞAN İRAN’DAN DÖNÜNCE YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyareti Perşembe günü tamamlanıyor. Gökçek’in de Cuma günü istifa etmesi bekleniyor.

MELİH GÖKÇEK’İN BURNU KANAMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in Kadir Topbaş’ın istifasının ertesi günü hastaneye kaldırıldığı gündeme gelirken, Melih Gökçek bu duruma bir videoyla açıklık getirmişti.

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, “Melih Gökçek Güven Hastanesine kaldırılmış!” başlıklı yazısında “Haber kaynağıma göre saat sabah 6:50. Melih Gökçek apar-topar Güven hastanesine kaldırılmış” ifadelerini kullandı.

“Şikayeti burundan sürekli kan gelmesi ve yüksek tansiyon” diyen Önkibar iddialarını şöyle sürdürmüştü:

“Devlet ve siyaset adamlarının sağlık merkezi olarak bilinen Güven Hastanesi, bu durumu eşyanın tabiatı gereği kamuoyundan saklamış. Peki hastaneye kaldırılma olayı ne zaman mı olmuş?

Birkaç gün önce, yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiği günün hemen ertesi sabahı. Gökçek’in tansiyon yüksekliğinde dostu olan Topbaş’a üzülmesinin payı var mı bilmem, lakin bu tür sağlık sorunu hepimizin başına gelir. Bu vesileyle sayın Gökçek’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bize aktarılan bu bilgi bağlamında Melih Bey’in bir itirazı olursa sütunumuz kendisine açıktır.”

Melih Gökçek, ise hakkında çıkan iddialara karşı "Allah'a hamdolsun hiçbir şeyim yok. Mamak Kongresi'ne gidiyordum. Giderken, hastaneye uğrayayım bir daha kanama olmasın diye, sabahleyin azıcık bir kanama olmuştu. Hastaneye gittim, bir ilaç sürdüler ve geçti. Ben ilaç kullanıyorum akşamları, burun tıkanıklığı yaşamayayım diye..." şeklinde bir açıklama yapmıştı.