Abone Ol

Son dakika: Hollanda Bakan Kaya'yı polis zoruyla sınırdışı etti!

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Retterdam'dan bulunduğu sokaktan ayrıldığı ve Almanya'ya gitmek üzere yola çıktığı belirtildi.

Hollanda Bakan Kaya'yı polis zoruyla sınırdışı etti!

Hollanda kamu yayın kuruluşu Nos TV, Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına  alındığını duyurdu.

Nos TV, Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına alındığını bildirirken,  ülkedeki özel RTL kanalı da Bakan'ın "istenmeyen kişi" (persona non grata) ilan  edildiğini, sınır dışına çıkarılacağını iddia etti.

Hollanda yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da yaşayan Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemişti. Engellemeleri kınayan Dışişleri Bakanlığı, halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti. Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları da güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı. Bu arada, Bakan Sayan'ın aracının Rotterdam kentinde polis tarafından tutulmasına tepki gösteren Türk vatandaşları, Hollanda polisi tarafından güç kullanılarak dağılmaya zorlanmıştı. Engellemelere tepkiler devam ederken, Hollanda'nın Ankara ve İstanbul'daki diplomatik temsilcileri önünde toplanan çok sayıda vatandaş durumu protesto ediyor.