Abone Ol

Son dakika haberi: İstanbul'u korkutan deprem

Sabah saat 07:09'da Bursa yakınlarında deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Istanbul'dan da net bir şekilde hissedildi.

Son dakika haberi: İstanbul'u korkutan deprem

Sabah saatlerinde bir son dakika haberi geldi... Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu sabah 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü önce 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi verileri güncelledi ve depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Deprem Bursa'da büyük panik yarattı. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından 2,8, 2,4 ve 3,1 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı daha gerçekleşti. Olayda can veya mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi alınamadı.

Bursa'da sabah saat 07.09 sıralarında merkez üssü Gürsu olan bir deprem meydana geldi. 13.3 kilometre derinlikte meydana gelen deprem tüm Bursa'da hissedildi.İstanbul'dan da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.3 olarak duyurdu.İlk olarak depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise, verileri güncelledi ve büyüklüğü 4.6 yaptı.

ARTÇI DEPREMLER SÜRDÜ

Depremin ardından Gürsu merkezli 2.8, 2.4 ve 3.3 ve 2.1 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. Saat 7.24'te ise Osmangazi Avdancık merkezli 2.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

CUMARTESİ GÜNÜ DE YOĞUN DOLU VARDI

Deprem Bursa'da kısa süreli panik havası yaşattı. Gürsu ve bölgesinde yıkılan bina olup olmadığı yapılan incelemenin ardından netlik kazanacak.
Geçtiğimiz Cumartesi günü bölgede bir de dolu felaketi yaşanmış ve 5 bin ton armut ve şeftali zarar görmüştü.

''FAY HATTININ HAREKETLİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİR''

İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi.

"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şunları söyledi:

"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi,Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almaktadır. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermektedir."

SOSYAL MEDYADA DEPREM MESAJLARI

Deprem sonrası sosyal medyada da çok sayıda vatandaş yorum yaptı:

-Az önce Bursa merkezli 4.4 şiddetinde #deprem meydana geldi. Etkisi İstanbul'da da hissedildi. Hepimize geçmiş olsun!

-Bursa'da 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. İstanbulda beşik misali sallandık. Alarm değil de depremle uyandık. Geçmiş olsun...

-Bursa'da deprem olmuş geçmiş olsun. Derinlik az olduğu için etkisi hissedilmiş. Artçı depremlerle devam edebilir. Sakin olun.

-Bursa'da deprem resmen yataktan fırladık Mudanya'da fena hissedildi merkez Gürsu imiş 4.4 Allah korusun

-Gecmis olsun Bursa deprem çok fena salladı 4.4