Abone Ol

Son dakika haberi: Erdoğan ile Davutoğlu'nun kritik görüşmesi

Ankara nefesini tuttu, gözler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Erdoğan Davutoğlu görüşmesine kilitlendi. Ancak 18'de başlaması gereken görüşme Erdoğan'ın uzayan bir görüşmesi nedeniyle gecikmeli başladı.

Erdoğan ve Davutoğlu 1 saat 40 dakika görüştü

AK Parti’nin siyasi tarihinde önemli olaylardan biri olarak yer alacak 29 Nisan MKYK’sında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi.

Son dakika haberi: Erdoğan ile Davutoğlu'nun kritik görüşmesi - Resim: 1Son dakika haberi! Erdoğan: Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi unutmamanız...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı "Önemli olan bugün bulunduğumuz yere nasıl geldiğimizi unutmamız" sözleri de "Başbakan'a bir mesaj mı" sorusunu gündeme getirdi. İki gündür süren açıklamalar üzerine siyasette tüm gözler saat 18.00'de yapılması planlanan toplantıya kilitlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 18:28'de Başbakanlık Konutu'ndan çıkış yaptı. Türkiye'nin dikkatle izleyeceği görüşme saat 18:40'ta başladı.

Erdoğan Davutoğlu görüşmesinden bu fotoğraf paylaşıldı.

Son dakika haberi: Erdoğan ile Davutoğlu'nun kritik görüşmesi - Resim: 2

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MKYK’da yaşanan gelişmelerin ardından dün parti grubunda herkesi şaşırtacak kadar kısa konuşması ve sitem dolu sözler sarf etmesi, siyaset kulislerinin en önemli konusu oldu. Özellikle şu iki cümlesi tüm konuşmasının önüne geçti: “Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim. Ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam.”

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında yaptığı açıklamalar da siyasi kulislerde "Bu sözler Davutoğlu'na mesaj mı" sorusunu gündeme getirdi. İki gündür süren açıklamalar resmi açıklamalar görüşmenin olağan olduğunu bildirse de siyasette tüm gözler akşam saat 18.00'de Beştepe'de yapılacağı duyurulan ancak 18:40'ta başlayan Cumhurbaşkanı-Başbakan zirvesine kilitlenmiş durumda.