Abone Ol

SON DAKİKA Erdoğan'dan Flaş 3600 Ek Gösterge Açıklaması: Memurlara 600 Puan Yükseltme Kimleri Kapsıyor? Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından 3600 ek gösterge çalışmasına ilişkin detayları paylaştı. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle birlikte emekli, memur maaş ve ikramiyelerinin ne kadar artacağı da belli oldu. İşte 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika gelişmesinin ayrıntıları....

Erdoğan'dan Flaş 3600 Açıklaması: Memurlara 600 Puan Yükseltme

Son dakika: Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergenin 4 meslek grubunun değil, bütün memurlarının kapsayacağı müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verdiği 3600 ek göstergede yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Detaylara göre 3600 ek gösterge düzenlemesiyle kimin maaşının ne kadar artacağı da belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen 3600 ek gösterge açıklamaları şu şekilde;

Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak safhaya getirdik. Bu konu ilk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize, polislerimize, sağlık çalışanlarımıza ve din görevlilerimize ek göstergelerini 3600'e çıkarma sözü vermiştik. Şartlarımızı zorlama pahasına kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık.

Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234-1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 500 - 50 150 lira arasında artacaktır.

Ülkemizdeki 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı önümüzdeki yıl başından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. 1. dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek gruplarındaki hak sahipleri hemen 3600 ek göstergeye yükseltilecektir. Bunun yanında, genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 4400'e, şube ve ilçe müdürlerinin ek göstergeleri de 3000'e çıkartılacaktır.

Ek gösterge düzenlemesi memurlarımızın emekli ikramiye ve maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor.

Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234-1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 500 - 50 150 lira arasında artacaktır. Mülki idare amirleri başta olmak üzere yaptıkları işte özlük hakları arasındaki makas açılan kamu görevlileriyle ilgili iyileştirici bir düzenlemeyi de bu kapsamda gerçekleştireceğiz.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"İkinci Dünya Savaşı sonrasında hiçbir zaman içine tam olarak alınmadığımız paktların riyakarlıkları çevresinde döndük durduk. Bu süreçte siyasi ve ekonomik olarak kendi yolumuzu çizmeye her teşebbüs edişimizde kendimizi krizlerin içinde bulduk. Altını bir kez daha çizerek belirtmek istiyorum ki, Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden, uygulayabilen bağımsız bir ülkedir. Türkiye artık medeniyet ve tarih birikiminin farkına varmış, insani duruşu da her alanda ortaya koyabilen bir ülkedir. Geçen hafta BM'de ülkemizin uluslararası alandaki resmi adını Turkey'den, Türkiye'ye çevirmiş olmamız da yeni dönemin sembollerinden. 

Bundan sonra vatandaşlarımız göğüslerini gererek devletlerinin adının Türkiye olarak ifade edebilecektir. Artık bütün yazışmalarımızda, bütün kurumlar, Turkey diye bir ifade kullanmayacaklar, Türkiye adını tamamıyla kullanacaklardır. Bugün kabine toplantımızda bu kararı da aldık. Geçen 20 yılda ürettiğimiz milli gelirin 4'te birini yatırımlar için kullanarak istihdamı yüzde 42 yükseltmeyi başardık. Ülkemizdeki mandacı zihniyetlerin anlayamadıkları hakikat işte budur. 

Milletim müsterih olsun. Milletim gönlünü ferah tursun. Sırtlandığımız her yüke değecek parlak gelecek bizleri bekliyor. Bizim hayallerimiz de vizyonlarımız da hedeflerimiz de milletimizin güvenliği içindir. Bundan 11 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilk ilan ettiğimizde birileri yine eleştirmişti. Bugün de benzer tavırlar görüyoruz. Biz bu rakamları lafta bırakmıyoruz. Hazırlıklarımızı sürekli geliştirerek projelere, planlara, uygulamalara dönüştürüyoruz. Biz 20 yıldır evlatlarımıza daha temiz, daha huzurlu, daha yeşil şehirler bırakacak hizmetlere imza attık."

"Birileri çevre adına sadece salon toplantıları yapar veya sokakları yıkıp yakarken biz  yeşil bir ülke bırakacak çalışmalar yaptık. Hedefimiz Evliya Çelebi'nin bir sincabın Edirne'den Kars'a toprağa basmadan ağaçtan ağaca zıplayarak geçebildiği tasvirini hayata geçirmektir."

"Varsın birileri yalanla iftirayla kendin milletin hayallerini baltalamakla uğraşsın. Biz gençlerimizle 2053 vizyonuna gerçekleştirmek için çalışıyoruz."

"ENFLASYON BİR SORUN MUDUR, EVET SORUNDUR"

"Ekonomideki programımızın esasını hattı müdahafa yoktur sattı müdafaa stratejisi oluşturmaktadır. Enflasyon bir sorun mudur? Evet sorundur ama Türkiye'nin asıl sorunu bu başlık mıdır? Teşhis yanlış konulunca tedaviye yanıt vermez."

"Biz tercihlerimizi faizleri yükselt baskısıyla elleri ovuşturanlarla değil, istihdamı sürdüren milyonlardan yana kullandık. 136 ülkenin merkez bankası enflasyon altında faiz programları uyguluyor."

"ÜLKEMİZDE HAYAT PAHALILIĞI SORUNU VAR"

"Nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi biliyorum. Milletim müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Parlak bir gelecek bizi bekliyor. Ülkemizde teknik olarak enflasyon değil hayat pahalılığı sorunu var. 19 yıldır üzerinde hassasiyetler çalıştığımız konu bütçe disiplinidir."

"BU İKTİDAR FAİZİ ARTIRMAYACAKTIR"

"Fiyat artışları normal şartlarda ya üretim azlığı ya da talep fazlalığı sebebiyle ortaya çıkar. Talep kaynaklı bir fiyat artışından söz edilemez. Üretim tarafından da üstesinden gelinemeyecek bir durumla karşı karşıya değiliz. 

Sorunun bir kısmında vatandaşlarımızın tasarruflarını döviz yapması vardır. Bu yüzden kru korumalı mevduat gibi taasrruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. Ülkemize döviz girişini sağlayavak yeni yöntemler geliştiriyoruz.

Bu iktidar faizi artırmayacaktır. Biz, faizi düşürmeye devam edeceğiz."

"Kriz tellalarının dört dündüğün bir yerde piyasanın bu kadar canlı işlemesi amacın ortalık karıştırmak olduğu görülmektedir. Tüm kamu görevlilerine verdiğimiz sözü tutuyoruz. Temmuz ayı ile ücretleri biraz daha artıracağız."