Abone Ol

Son dakika: Emre Belözoğlu tüm birikimini kaptırdı! Soruşturma derinleşti, detaylar şoke etti

Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişinin dolandırıldığı soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Son dakika: Emre Belözoğlu tüm birikimini kaptırdı! Soruşturma derinleşti, detaylar şoke etti

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Erzan’ın milyonlarca dolar aldığı müştekilere el yazısıyla yazdığı belgelerle güvence verdiği ortaya çıktı. Emre Belözoğlu’nun ise 4 milyon dolar verdiği Erzan’dan günler sonra dekont istediği iddianamede yer aldı. Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Erzan hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte soruşturma kapsamındaki detaylar da ortaya çıktı. İddianamede Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera’nın da olduğu 18 müşteki yer alırken, 7 şüpheli yer aldı. İddianamede sanık Seçil Erzan’ın bazı müştekilere yatırdıkları para karşılığında verdiği evrakların fotoğrafları yer aldı. Müşteki Bülent Çeviker’in yüksek fon vaadiyle Seçil Erzan’a 2 milyon 185 bin dolar verdiği, Seçil Erzan’ın ise bunun karşılığında Çeviker’e el yazısıyla yazdığı ve imzaladığı banka kaşesi olmayan bir kağıt verdiği ortaya çıktı. Vade sonunda parasını alamayan müşteki Seçil Erzan’a bunu sorduğunda Erzan yine el yazısı ile yazmış olduğu bir kağıdı müştekiye verdi. 

“ELİMDE BELGE YOKTU”

İddianamede müşteki Emre Belözoğlu’nun ifadesine de yer verildi. Belözoğlu, Hakan Ateş’e güvenerek Volkan Bahçekapılı aracılığıyla Seçil Erzan’a 4 milyon  dolar verdiğini söyledi. Tüm parayı verdiğini ancak dekont almadığını söyleyen Belözoğlu, “Seçil Erzan’a verdiğim paralara ilişkin elimde herhangi bir belge bulunmuyordu. Volkan’ı arayıp para verdiğimize ilişkin bize dekont vermesini söyledim. Daha sonra Volkan’a bir belge vermiştir. Bu belgede hem bankanın hem kendi kaşesi hem de banka görevlisinin kaşesi vardır” dedi.

“TÜM BİRİKİMİMİ ZİMMETİNE GEÇİRDİ”

Yatırdığı hiçbir parayı geri alamadığını söyleyen Belözoğlu, “Ben 23 yıldır futbolcuyum. 2 senedir teknik direktörlük yapıyorum. 13 yaşımdan beri aileme bakıyorum. Tüm birikimimi beni kandırarak zimmetine geçirmiştir. Sorumlu tüm kişilerden şikayetçiyim” dedi. Belözoğlu Erzan’ın kendisine gönderdiği kaşeli dekontları da savcılığa teslim etti. 

GÖNDERDİĞİ PARANIN FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞ

İddianamede Ömer Kahraman isimli müştekinin ifadelerine de yer verildi. Seçil Erzan’ı yıllardır tanıdığını söyleyen Kahraman, “30 yıldır kuyumculuk yapmaktayım. Seçil Erzan’ı en son 20 yıl önce görmüştüm. 2023 yılında hem beni telefonla aradı hem de işletmeme geldi. Bana yüksek getirisi olan fondan bahsetti” dedi. Erzan’a 700 bin doları elden verdiğini söyleyen Kahraman, 300 bin doları ise şüphelilerden Nazlı Can aracılığıyla gönderdiğini söyledi. Kahraman 300 bin doları Nazlı Can’a teslim ederken fotoğraflarını çektiğini ve Can’ın kimlik fotokopisini de aldığını söyledi. Ömer Kahraman’ın savcılığa teslim ettiği paraların fotoğrafları da iddianamede yer aldı.

TELEFON VE BİLGİSAYARLARI İNCELENDİ

Seçil Erzan’ın Çorlu’da gözaltına alındığı anlatılan iddianamede, evde yapılan incelemelerde Erzan’a ait iki adet telefon, iki adet bilgisayar, 67 bin lira nakit parayla birlikte çok sayıda ajandaya el koyulduğu anlatıldı. Telefonlardan birinde yapılan incelemelerde, suça konu olan eylemlere ilişkin çok sayıda yazışma olduğu, özellikle whatsapp görüşmelerinin çoğunun silindiği, gerçekleşen görüşmelerde de Seçil Erzan’ın genellikle şahıslardan süre istediği, oyaladığı tespit edildi. Öte yandan Erzan’ın müştekilerden gelen çoğu arama ve mesajlara da dönmediği tespit edildi.

SEÇİL ERZAN BU İŞE NASIL GİRDİĞİNİ TEK TEK ANLATTI

Öte yandan Seçil Erzan’ın ifadesine de iddianamede yer verildi. İfadesinde yaptığı yasadışı işlemleri kabul eden Erzan, bu işlere nasıl başladığını ve neden başladığını da tek tek anlattı. 2010 yılında bankanın Tekirdağ’daki şubesinden İstanbul’daki bir şubesine atandığını söyleyerek, “O dönem hiçbir sıkıntım yoktu. 2011 yılında teyzemin oğlunun yatırım söylemleri üzerine bir kağıt alıp borsaya girdim. Aldığım bu kağıt 3 günde battı ve 1 milyon lira zarar ettim. Her fırsatta bu zararı nasıl karşılarım diye düşünmeye başladım. 15 ay sonra bankanın Florya şubesine müdür olarak atandım. Bu benim için mutluluk vericiydi. Her şey yolundaydı işimi de çok seviyordum. Fakat önceki zararımı kapatmak adına tekrar hisse senedi aldım. Aldığım bu kağıt da batınca zararım iyice büyüdü” dedi. 

“ÇIKMAZA GİRDİM”

2012 yılından bu yana tanıdığı ve güvendiği insanlardan yatırım vaadinde bulunarak para aldığını söyleyen Erzan, “Geriye dönük zararlarımı kapatmaya başladım. Fakat 2023 yılında olaylar ters gitti. Daha doğrusu 2021 yılından sonra iyice çıkmaza girdim” dedi. Müştekilerden Bülent Çeviker’i uzun yıllardır tanıdığını ve sevdiğini söyleyen Erzan, “Kendisine fona gireceğimi ancak küçük meblağalar ile bunun mümkün olmadığını, çok büyük müşterilerden topladığım parayı bir araya getirip bu fonu satın alabileceğimi söyledim. Tam olarak yatırım vaadinde bulundum. Bülent bey de kabul etti. Daha doğrusu ben, ‘Bizim çok büyük özel müşterilerimize yaptığımız işlemler var. Bunları banka içerisinde yapamıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşteriler ile yaptığımız işlemlerdir. Bu sebeple parayı hesabınızdan çekin ve banka dışında bana teslim edin’ diyerek Bülent beyi kandırdım” dedi.

“BELGELERİ BANKADAN ALAKASIZ KENDİM HAZIRLADIM”

Bülent Çeviker’den aldığı para ile hemen kendisine daha önce para veren kişilere ödeme yaptığını anlatan Erzan, “Bana inanmaları için belge istiyorlardı. Ben de bu belgeleri banka ile tamamen alakasız bir şekilde kendim hazırladım. Kaşeledim” dedi.

“FATİH TERİM’İN DE HABERİ VAR”

Volkan Bahçekapılı’yı Fatih Terim’in damadı olduğu için tanıdığını ancak çok samimiyeti olmadığını söyleyen Seçil Erzan, “Bir gün kendisini aradım. ‘Çok kısa bir süreliğine yüksek getirisi olan bir fon var. Aman bu duyulmasın, Fatih Terim hocanın da fondan haberi var. Sen de girmek ister misin?’ dedim. Volkan Bahçekapılı’da bana, ‘biliyorum. Buse’nin de var hatta’ dedi. Bir sabah saat 07.00’da Volkan bana mesaj atarak, ‘Bu fon hala duruyor mu? Emre Belözoğlu senden haber bekliyor’ dedi. Sonrasında Emre Belözoğlu’nu aradım” dedi.

O İKİ İSMİ KANDIRDIĞI İÇİN ÇOK PİŞMANMIŞ

Müştekilerden Evrim Pınar Güzel’in yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Erzan, “Burhan Taşpolat’tan (Evrim Pınar Güzel’in babası) 200 bin dolar aldım. Evrim Pınar’dan da hatırladığım kadarıyla 400-500 bin dolar almıştım. Aynı şekilde onları da daha fazla para vereceğim vaadiyle kandırmıştım. Şu anda bu durumu anlatırken çok utanıyorum. Burhan amcayı çok severdim. Onları kandırdığım için çok pişmanım” dedi.

“İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜM ONU DA BECEREMEDİM”

Amacının başkasından alıp önceki borcunu ödemek olduğunu söyleyen Erzan, ”Daha da bir çıkmaza girdim. Geçen hafta Cuma günü inanın intihar etmeyi düşündüm ama onu da beceremedim” dedi. Annesinin babasının tek çocuğu olduğunu söyleyen Seçil Erzan, “Hep varlık içinde büyüdüm. 2010 yılında almış olduğum hisse senedi sebebiyle düştüğüm borç batağından kurtulmak için çok hatalar ettim. Ancak kendilerinden para aldığım çoğu insan anaparayı ödememe rağmen fazladan vaad ettiğim parayı alamadıklarından dolayı beni daha da sıkıştırdılar. Çok pişmanım insanları kandırdığım için çok üzgünüm” dedi.

“ÇOK ZENGİN ETTİĞİM İNSANLAR DA OLMUŞTUR”

İnsanları kandırırken kendisini de kandırdığını söyleyen Erzan, “Ayrıca bu olaylar sebebiyle benden zorla senet alan şahıslar bulunmaktadır. Ancak isimlerini bildirmek istemiyorum. Fakat çok para alıp ödediğim insanlar da bulunmaktadır. Çok zengin ettiğim insanlar da olmuştur. Fakat bu aşamada kendi mesleğime, kendime çok zarar verdim” dedi.

MUSLERA'YI BÖYLE İKNA ETTİ

Müşteki Fernando Muslera'nın ifadesine de yer verilen iddianamede, 2022'de sanık Erzan tarafından parasını değerlendirme amacıyla defalarca arandığını, Erzan'ın kendisine "yüksek getirisi olan bir fon olduğunu, bu fonun kurumsal bir fon olduğunu, Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu bu fonu yönetiyor" diyerek kendisini de bu fona para yatırmaya ikna ettiğini söylediği belirtildi.

İddianamede, Muslera'nın sanık Erzan'a farklı zamanlarda toplam 1 milyon 200 bin dolar teslim ettiğini, kendisine Erzan tarafından ıslak imzalı ve kaşeli evrak verildiğini söylediği belirtilerek, devamında kendisinin "Sen hiç merak etme, bu kurumsal bir fon, paran güvende rahat ol, paranı geri alacaksın, bu kurumsal fonun zamanının şaşmasının tek nedeni deprem, bu sebeple her şey aksadı. Yoksa Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun yönettiği bir fon asla aksamazdı" gibi sözlerle oyalandığını söylediği belirtildi.

ARDA TURAN'A ARSA SATTIRDI

Muslera'nın 700 bin doları geri aldığını ancak kalan parasını alamadığını söylediği aktarılan iddianamede, müşteki Arda Turan'a arsa sattırarak üzerine 33 milyon liralık kredi çektirdiği ve toplam 7 milyon 500 bin dolar dolandırdığı vurgulandı.