Abone Ol

Son Dakika: Dolar 14,75 TL'yi Gördü, Dolar Şu An Kaç Lira?

Dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya 13.85 liradan başladı. Sabah saatlerinde 14.75 lirayı görerek rekor kırdı. Euro da 16.65 liraya kadar yükseldi.

Son Dakika: Dolar 14,75 TL'yi Gördü, Dolar Şu An Kaç Lira?

Türk Lirası'nda sert değer kaybı sürüyor. Dolar/TL yeni haftaya 14.50 seviyelerini test ederek başladı.

Yeni haftaya 13.85 liradan başlayan Dolar/TL sabah saatlerinde 14.75'i aşarak rekor kırdı. Euro da 16.65 liranın üzerini gördü.

Son Dakika: Dolar 14,75 TL'yi Gördü, Dolar Şu An Kaç Lira? - Resim: 1

Analistler Merkez Bankası'ndan satış gelmemesiyle TL'deki erimenin hızlandığını belirtti.

Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Diğer yandan bu hafta perşembe günü Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda beklentiler faizlerin 100 baz puan indirileceği yönünde şekillendi.

Yurtdışında ise bu hafta 14-15 Aralık'ta ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi Toplantısı gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz hafta ABD'de enflasyon 39 yılın en yüksek seviyesine yükselmişti.

Küresel piyasalarda bu durum Fed'in para politikasında sıkı duruşu beklenenden erken tarihe çekebileceği beklentisi oluştururken, söz konusu durum da TL üzerindeki baskıyı artırıyor.

Merkez Bankası müdahalede bulunmuştu

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta cuma ve bir önceki hafta çarşamba-cuma günleri dolar 14 TL sınırına yaklaştığında müdahalede bulunmuştu. Merkez Bankası'nın müdahaleleri sonrası kısa süreliğine gerileyen dolar, tekrar yükseliş eğilimine geçmişti.