Abone Ol

Çiftçilere Müjde: Devlet Başvuran Herkese 600 TL Verecek! İşte Başvuru Şartları

Bakanlık duyurdu, Resmî Gazete’de yayınlandı… Devlet, başvuran herkese 600 TL verecek. Sisteme katılanlar faydalanacak. Destekleme ödemeleri kapsamında dağıtılacak. Bir defaya mahsus veriliyor. İşte şartları…

Çiftçilere Müjde: Devlet Başvuran Herkese 600 TL Verecek! Başvuru Şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmî Gazete’nin son nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu karara göre; Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine dâhil olan tarımsal işletmelere 2021 yılı için 600 Türk lirası katılım desteği verilecek.

Tebliğ, sistemin kurulduğu 81 kentte gönüllülük esasına dayalı bir şekilde ağa katılan işletmelere 2021 yılı için yapılacak katılım desteği ödemesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Ödemeler, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) ya da bakanlıkça oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olup, ÇMVA sistemine dâhil olan, bir muhasebe senesi boyunca tarımsal faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarla paylaşan ve verileri Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilen tarımsal işletmelere yapılacak.