Abone Ol

Son Dakika: 2022 Yılı Asgari Ücret 4 Bin 250 TL Oldu, Asgari Ücret 2022 Zammı Ne kadar?

Asgari ücret son dakika, asgari ücret toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen toplantıda 2022 yılı için asgari ücretin 4.250 TL olduğunu açıkladı.

Son Dakika: 2022 Asgari Ücret 4 Bin 250 TL Oldu

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantılarının sonuncusunu bugün gerçekleştirdi.

Toplantının sona ermesinin ardından konuşan işveren temsilcisi TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "2022 asgari ücreti belli oldu, hayırlı olsun" derken, Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır" açıklamasında bulundu.

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücretin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleriyle birlikte gerçekleştiriliyor. İlk sözü alan Vedat Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu sürece katkısı olan tüm kurul üyelerini tebrik etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza asgari ücret kararını takdim ettim. Süreç boyunca kendisinin de manevi desteğini hissettik."

İşveren ve işçi taraflarının ardından sözü Erdoğan aldı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıyla nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler.

- 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacaktır.