Abone Ol

Son dakika! AKFA Holding'e operasyon! Çok sayıda gözaltı var...

Darbe girişimi ile ilgili sürdürülen soruşturmadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Dev holdinge operasyon! Çok sayıda gözaltı var...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında FETÖ/PDY yapılanmasına maddi destek sağladıkları iddiasıyla 44 şirkete operasyon düzenlendi. Şafak vakti eş zamanlı düzenlenen operasyonda, bir holdingin de bulunduğu başta Üsküdar ve Ümraniye’deki adreslerde arama çalışmaları başlatıldı. Operasyon kapsamında, söz konusu şirketlerin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 120 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye maddi destek sağladıkları ileri sürülen 44 şirkete yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Bir polis ekibi operasyon kapsamında Beykoz’da bulunan lüks bir sitedeki adrese baskın düzenledi. Operasyon yapılan bir diğer adres AKFA Holding’in Ümraniye’deki binasında da aramalar sürüyor.

Operasyona birçok şube de destek verirken, operasyonun devam ettiği ve çok sayıda gözaltının olduğu öğrenildi.

20 YILA YAKINDIR FAALİYETTE

20 yıla yakın bir süreden beri faaliyet gösteren Akfa Holding bünyesinde, Delta Mühendislik, Kabataş Mimarlık, Gemtaş, Akfa Taahhüt gibi şirketler bulunuyor. Akfa, teknoloji, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyet göseteriyor. Akfa Holding'in sitesinde yer alan bilgiye göre, TRT Belgesel'in teknolojik alt yapısı holdinge bağlı şirket tarafından oluşturuldu.

Son dakika! AKFA Holding'e operasyon! Çok sayıda gözaltı var... - Resim: 1

dha