Abone Ol

ABD'de FETÖ kampında polis araması

Pensilvanya Eyalet Polisi, Fethullah Gülen'in kaldığı yerleşkede meydana gelen bir olayın soruşturulduğunu duyurdu.

ABD'de FETÖ kampında polis araması

Pennsylvania Eyalet Polisi, "meydana gelen bir olayın soruşturmak amacıyla" Fethullah Gülen'in kaldığı yerleşkeye gitti. Polisin yerleşkeden ayrıldığı bildirildi.

Pensilvanya Eyalet Polisi Sözcüsü David Peters'dan aldığı bilgiyi Twitter'dan paylaşan CNN muhabiri Dianne Gallagher, "Peters'ın verdiği bilgiye göre Pensilvanya'nın Monroe County kasabasında Fethullah Gülen'in yaşadığı yerleşkeye polisler sevk edildi"ifadelerini kullandı.

Pennsylvania yerel basınında çalışan gazetecilerin, Twitter'da paylaştığı görüntülerde, Gülen'in yaşadığı evin girişini polis arabalarının çevirdiği ve helikopterlerin gezdiği görüldü.

Yerel BRC News13 kanalında çalışan gazeteci Nicole Walters, "Komşular, kendilerine evden çıkmamalarının söylendiğini ve (polisin) silah taşıyan, siyah kıyafetli bir adamı aradığını söyledi"yazdı.

Pennsylvania Polisi'nden açıklama geldi
Pennsylvania Eyalet Polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 08:53'te (TSİ 15:53) adı Golden Generations Retreat Center (Altın Nesiller Dinlenme Merkezi) olan yerleşkede silah seslerinin duyulduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine bölgeye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, "Güvenlik personeli, güvenlik kapısının dışında şüpheli bir kişinin bulunduğu noktanın yakınlarına ateş açmış. Kimliği tespit edilemeyen kişi, bölgeden kaçmış. Güvenlik görevlilerinin bölgede yaptığı arama tamamlandı ve söz konusu kişi bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" denildi.